Magazin
ROBERT BRYNDZA

Smrtonosne tajne /Znanje, 2020./
Objavljeno 26. rujna, 2020.

Na ledeno božićno jutro tijelo prelijepe mlade plesačice Marisse Lewis pronađeno je prerezana vrata i natopljeno krvlju. Čini se da je Marissa vodila uzbudljiv život, no kakva bi osoba učinila nešto tako okrutno?

Detektivka Erika Foster još se uvijek oporavlja od posljednjeg teškog slučaja, no ovakva okrutnost ne daje joj vremena za predah. Okuplja svoj tim istražitelja i ubrzo otkriva da je u predgrađu južnog Londona u kojemu je ubijena Marissa napadnuto nekoliko osoba koje su se kasno noću vraćale kući. Jedan detalj povezuje ih s Marissinim ubojstvom - napadač je bio odjeven u crno i nosio plinsku masku. Kada se otkrije zapetljana mreža tajni koje okružuju smrt mlade žene, čini se da će biti nemoguće otkriti ubojicu. Erika počne povezivati tragove koji je prisiljavaju da se suoči s bolnim sjećanjima na svoju prošlost, no mora reagirati brzo i pronaći ubojicu kako ne bi ponovio zločin. A ovaj put u opasnosti nije ona, nego netko od njezinih bližnjih… Knjiga “Smrtonosne tajne” (Deadly Secrets) šesti je nastavak u serijalu o detektivki Foster. “Priča vas drži u napetosti do samog kraja s više obrata i šokova, a zatim vas iznenadi rješenjem koje niste mogli ni zamisliti!” piše Stardust Book Reviews.

O AUTORU: Robert Bryndza (1979.) britanski je pisac kriminalističkih romana koji su prevedeni na 28 jezika i prodani u više od tri milijuna primjeraka diljem svijeta. Svoju spisateljsku karijeru započeo je humorističnim romanima o Coco Pinchard, a najveći uspjeh postigao je serijalom o detektivki Eriki Foster. Prvi roman iz serijala “Žena u ledu” postao je svjetski bestseler, a nakon njega uslijedili su romani “Noćna grabežljivica”, “Mutna voda”, “Posljednji dah” i “Hladna krv” (svi objavljeni u Znanju). Robert Bryndza je nedavno objavio i prvi roman u svom novom serijalu o privatnoj istražiteljici Kate Marshall pod nazivom “Nine Elms”. (Info/D.J.)
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike