Osijek
OBILJEŽEN DAN POLICIJE

Bece: Želimo stvarati odnos povjerenja s našim građanima
Objavljeno 25. rujna, 2020.

Ispred zgrade Policijske uprave osječko-baranjske svečano je obilježen Dan policije uz prisjećanje na sve poginule pripadnike tijekom Domovinskog rata. Zaslužnim su stradalnicima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, počast odali brojni županijski i gradski dužnosnici, pripadnici udruga, te kolege policajci i članovi obitelji, prisjećajući se žrtve koju su podnijeli tijekom stvaranja domovine.

"Danas obilježavamo Dan policije i dan našeg zaštitnika sv. Mihaela i prisjećamo se 60 policajaca iz ove policijske uprave koji su poginuli tijekom Domovinskog rata. Uz to, za jednom osobom još tragamo. Više od 150 pripadnika ove policijske uprave je ranjeno. Inače, policija je bila prva organizirana naoružana formacija koja je stala u obranu Republike Hrvatske, a danas je njezina zadaća stvaranje povjerenja i prijateljskog odnosa s građanima, prije svega kroz preventivne djelatnosti od vrtićke pa sve do treće životne dobi. Što se tiče uspješnosti u poslu, statistika je vrlo jasna - postotak razriješenosti kaznenih djela u prvih osam mjeseci ove godine je 81,2%. Ono čime nikad nismo zadovoljni su prometne nesreće jer u istom razdoblju imamo 11 poginulih, dok smo ih prošle godine, imali 13.", istaknuo je načelnik Policijske uprave osječko- baranjske Ladislav Bece.

Svim pripadnicima policije, njihov dan čestitao je i župan osječko-baranjski Ivan Anušić. "Danas ne možemo a da se ne sjetimo osnutka policije i njihove važne uloge u Domovinskom ratu kada su kao naoružana formacija odmah stali na prvu crtu obrane. Od tada do danas obavljaju i sve one zadaće za koje su zaduženi, savjesno i odgovorno, zbog čega njima i njihovim obiteljima čestitam njihov dan i želim im puno sreće i uspjeha u daljnjem radu.", naglasio je Anušić.

E. Nenadić

Možda ste propustili...

URUČENE USPOMENICE NA MEMORIJALNU HODNJU OSIJEK - VUKOVAR

Svake godine sve više učenika želi dati svoj obol žrtvi Vukovara

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana