Sport
MILETA SELE, A ON SE SPREMA ZA GORICU

Škorić: Volio bih podići trofej kao kapetan Osijeka
Objavljeno 25. rujna, 2020.
Postoje kontakti s Legijom, ali daleko je to od gotovog posla

Vezani članci

TRANSFERI

U Osijek stiže Josip Vuković?

Nogometaši Osijeka za susret s Goricom pripremaju se u dubokoj sjeni priča i događaja oko transfera. U Gradski vrt stigao je Damjan Bohar, koji bi, prema statističkim pokazateljima, trebao biti jedno od najvećih pojačanja koje su bijelo-plavi dobili u četiri godine, otkako je u klub ušao privatni kapital.

Bohar je doveden kako bi pojačao "vatrenu moć" osječkog napada pa nije ni čudo što su navijači uzbuđeni uoči njegova debija, koji se očekuje sutra protiv Gorice.

Status quo
Međutim, jednako je intriganta priča i o mogućim odlascima iz bijelo-plave svlačionice, jer su u nju uključene dvije važne stoperske karike - kapetan Mile Škorić i Ante Majstorović. Trenutačno se puno glasnije govori o mogućem odlasku kapetana Škorića, za čije je usluge živo zainteresirana poljska Legia. No čini se kako je zaključenje tog posla još uvijek obavijeno neizvjesnošću.

- Ne mogu poreći određene kontakte s Legijom, ali daleko je to od onog što se piše po internetu, kako ću karijeru sigurno nastaviti u Poljskoj. Ne znam odakle dolaze vijesti kako je to gotov posao jer trenutačno oko toga vlada status quo. To nema veze s istinom. Igrač sam NK Osijek i sve moje misli usmjerene su na utakmicu protiv Gorice, a ne na eventualni transfer - kaže Mile Škorić, kapetan bijelo-plavih.

Iako je već u nekoliko navrata jasno rekao kako ne bi imao ništa protiv kad bi karijeru zaključio u redovima Osijeka, kapetan sigurno nije baš posve hladan na mogućnost odlaska u inozenstvo.

- Normalno da nisam. Ponekad razmišljaš o svemu tome jer sam u zrelim igračkim godinama, pa mi vrijeme, kada je transfer u pitanju, nije saveznik. Imam obitelj, pa moram razmišljati i o financijama. Naravno, tu je i sportski izazov igranja u drugoj zemlji i nekoj drugoj ligi. Već sam jako dugo u Osijeku, u posljednje dvije godine igrao sam na vrlo visokoj razini, dogurao sam do reprezentacije, ostanem li do kraja ove sezone, doći ću sasvim blizu tome da postanem igrač Osijeka s najviše nastupa u HNL-u i jedino što mi nedostaje su trofeji. Sada mi se čini kako bi se i taj posljednji cilj mogao ispuniti, pa i o tome razmišljam kada je odlazak u pitanju. Volio bih podignuti trofej kao kapetan Osijeka - otvoreno će Škorić.

Čini se kako kapetan ni sam nije posve siguran je li odlazak u ovom trenutku pravi izbor.

Nova energija
Koliko zapravo te priče o transferima u jeku sezone mogu poremetiti koncentraciju igračima?

- Sve ovisi o tome kakav si u glavi jer svašta ti se nudi, obećava, a malo toga se konkretnog događa. Osobno nemam problema s tim, iako mislim kako velika većina igrača zaboravi na te priče kada počne utakmica. Tada si koncentriran isključivo na ono što se događa na terenu - smatra Škorić.

Uglavnom, nema dvojbe da će Mile protiv Gorice povesti suigrače u još jedan važan okršaj. Velikogoričani su odlično krenuli u novu sezonu pa su, kao i Dinamo, još neporaženi, nakon 5. kola domaćeg prvenstva. No s dolaskom Nenada Bjelice na klupu Osijek se pokrenuo nakon slabog starta, a u subotu će imati u rukavu i jedan dodatni adut.

- Na tribine nam se vraćaju navijači i to je najbolja vijest za nas. Druga smo mi momčad kod kuće kada imamo podršku publike. S dolaskom Bjelice kao da smo dobili neku novu energiju i opet smo u dobrom raspoloženju. U tom kontekstu pobjeda u Varaždinu bila je iznimno važna jer smo brzo prebrodili poraz protiv Basela u Europi. Gorica je opasan suparnik, što govore i njezini rezultati, zaslužuje respekt, ali za nas u toj utakmici postoji samo jedan cilj - pobjeda. Trebamo opet ispunjavati zadatke kako smo to činili protiv Varaždina i sve će biti uredu - optimistično je zaključio Mile Škorić, kapetan NK Osijek.

Susret s Goricom bit će svakako uzbudljiv jer bit će prvi koji će Nenad Bjelica s klupe bijelo-plavih voditi pred osječkom publikom...

Dalibor Keler
ŠTO SPREMA NENAD BJELICA?
Opet će biti zanimljivo vidjeti što sprema trener Nenad Bjelica, ovaj put za susret s Goricom. Momčad je sad daleko svježija nego uoči gostovanja u Varaždinu jer je iza nje cijeli tjedan bez utakmice, a u međuvremenu se priključio Damjan Bohar, koji je u punoj natjecateljskoj formi, pa nema previše razloga čekati da bi ga se ubacilo u momčad. Ako se Bjelica odluči Slovenca postaviti od prve minute, pitanje je tko će se preseliti na klupu. Naravno, moguće je i da Bohar, za početak, krene kao pričuva. Inače, trener bijelo-plavih na raspolaganju će imati gotovo cijeli kadar jer izvan stroja su samo Eros Grezda, kojeg muči stopalo, pa se podvrgnuo dodatnim liječničkim pregledima, te Dmitro Lopa, koji se tek vraća u normalan trening nakon ozljede.
Možda ste propustili...

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

OSJEČKI TENISAČ UPISAO NOVU POBJEDU NA SPLITSKIM FIRULAMA

Matej Dodig nastavio sa sjajnom igrom

Najčitanije iz rubrike