Sport
SJEDEĆA ODBOJKA

HVIDR-a na parketu nakon sedam mjeseci
Objavljeno 25. rujna, 2020.
Pandemija je u prvom tromjesečju ove godine prekinula sva sportska natjecanja, pa tako i PH-u, odnosno u sjedećoj odbojci. Prekid je stigao nakon osnovnog dijela prošlog prvenstva, uoči nastavka u Ligi za prvaka u kojoj svoje mjesto po tradiciji ima i HVIDR-a Osijek. Odbojkaši s Drave nisu odigrali službeni dvoboj već više od sedam mjeseci, ali suši je došao kraj, jer ovog vikenda starta novo izdanje prvenstva Hrvatske.


- Posljednji put za bodove smo igrali 15. veljače, kada smo zaključili obveze u skupini Sjever. U drugi dio natjecanja, Ligu za prvaka, prenijeli smo devet bodova, koliko i Marsonia, a jedino je Zagreb imao na kontu maksimalnih 12 bodova. No, umjesto borbe za visok plasman otišli smo na raniji odmor kojem je sada napokon kraj. Počinje nova sezona i povratak na parket - kaže saša Gajčić igrač i tajnik ŠIOK HVIDR-e Osijek, koja je u ovoj stanci uspjela i ojačati svoje redove.


- Pristupio nam je Mirko Zečević Tadić iz Jedinstvo Boće (BiH). Riječ je o našem reprezentativnom liberu te je jasno da smo doveli pojačanje, a ne prinovu - pojašnjava Gajčić.


Klub se tako može pohvaliti da sada u svojim redovima ima tri reprezentativca (Kerep i Mašić), a u igračkom kadru još su: Lukačević, Ruskaj, Ćosić, Predragović, Živković, Josipović, Šagodić, Tolić i Tepšić. Provjerene snage uoči subotnjeg starta u SD-u Gradski vrt.


- Prva runda nakon stanke igra se na našem parketu, a subotnji program nudi šest utakmica, uključujući i onu s našim najvećim rivalom zadnjih sezona, Marsonijom. Sustav natjecanja je isti, prvo se igra po skupinama, a uz nas i Brođane u Sjeveru igraju Vukovar, Novska, Sisak i zagrebački Hrabri. Najbolji tercet igra za prvaka, ostali su u kasnijoj skupini za poredak. Najvažnije je da sve ponovno kreće, a naša je želja prvu rundu na domaćem parketu okruniti s osvajanjem maksimalnih šest bodova - priželjkuje Gajčić.
Osječani su uvijek konkurentni za visoke pozicije, ali ona najviša posljednjih je godina rezervirana za Zagreb (igra u skupini Jug zajedno sa Splitom, Kninom, Šibenikom i Zadrom), koji je i dalje glavni favorit za trofeje. Osim prvenstva, igra se i Kup Hrvatske, a on je zakazan za kraj studenoga, nakon što će se, vjerujemo, uspjeti odigrati pet prvenstvenih kola. Naravno, sve zavisi od epidemiološke situacije, ali najvažnije je da se sjedeća odbojka vraća u puni pogon. N. Benčina
Možda ste propustili...

SUSJEDI SE GADNO POSVAĐALI, VIDJET ĆE SE I NA SUDU

Krstanović: Ponaša se kao budala; Komak: Tužit ću ga

DESCHAMPS IMA ŠIROK IZBOR ZA ZAMJENU

Kingsley Coman ni sam ne vjeruje u oporavak

Najčitanije iz rubrike