Sport
RK SPAČVA VINKOVCI UOČI STARTA NOVE PAKET 24 PREMIJER LIGE

Prije početka sezone dva tjedna nisu smjeli trenirati u svojoj školskoj dvorani
Objavljeno 25. rujna, 2020.

Rukometaši Spačve Vinkovci sezonu su otvorili prije gotovo mjesec dana premijernim nastupom u Europi. U prvom kolu Europske lige, unatoč ispadanju od skopskog Metalurga, Vinkovčani su se predstavili u dobrom izdanju. Pobjeda u uzvratu nad uglednim makedonskim klubom najbolji im je pokazatelj kako su sposobni i ove sezone boriti se za gornji dom Paket 24 Premijer lige, najjačeg ranga hrvatskog muškog rukometnog natjecanja. Međutim, tijekom priprema za novu sezonu, a između uzvratnog susreta s Metalurgom i subotnje domaće utakmice 1. kola protiv zagrebačke Dubrave, vinkovački su se rukometaši našli u problemima. Upravo na njihovu primjeru pokazuje se najveći nonsens odluke da se klubovima onemogući treniranje u školskim dvoranama. Naime, dvorana Osnovne škole "Bartola Kašića" u vinkovačkom Novom selu mjesto je gdje vinkovački rukometaši i igraju sve prvenstvene utakmice. Početkom školske godine, odlukom nacionalnog kriznog stožera, školske dvorane više nisu smjeli koristiti klubovi, nego samo učenici koji polaze tu školu.

- To je definitivno bio slučaj koji nas je poremetio. Vratili smo se korijenima pa smo dva tjedna trenirali vani na betonskom igralištu. Ovaj tjedan konačno treniramo normalno, pa unatoč ovome poremećaju i dalje nam ambicije ostaju visoke - rekao je Josip Mečić, trener Spačve Vinkovci. Vinkovčani su prošlo prvenstvo ponovno plasirali u Ligu za prvaka, mjesto među četiri najbolje momčadi i ovo je prvenstvo cilj. Uostalom, u odnosu prema prošloj sezoni samo su dva igrača otišla, a šest je novih.

- Ponoviti prošlosezonski rezultat nam je cilj, a sve iznad toga je bonus. Nismo bez izgleda i za koje mjesto više. Prema mojem mišljenju borba za prvo mjesto u ovom osnovnom dijelu Premijer lige vodit će se između Dubrave, Gorice, nas, a tu je vjerujem i Sesvete. Vidjet ćemo kako su se ostale momčadi posložile. Naravno, nakon ulaska u Ligu za prvaka, što nam je cilj, objektivno, i dalje smo nedorasli PPD-u Zagreb i NEXE-u.

Upravo jedan od tih glavnih konkurenata u subotu stiže u Vinkovce. Od 19 sati gostuje zagrebačka Dubrava.

- Redovni su sudionici Lige za prvaka i dobro ih poznajemo. Ako želimo ostvariti naš cilj, onda je jasno kako u Vinkovcima moramo sve pobjeđivati. Tako i ove subote. Od prvog kola idemo pobjeđivati - zaključio je trener u ovom trenutku nakon NEXE-a najbolje slavonske rukometne momčadi. K.Lacković
Vinkovčani su se vratili korijenima pa su dva tjedna trenirali vani na betonskom igralištu
Možda ste propustili...

POBJEDOM ČESTITATI NAVIJAČIMA ROĐENDAN

Napokon smo uhvatili zamah i naravno da ne mislimo sad stati

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

Najčitanije iz rubrike