Regija
36. SUSRETI ODGONETAČA I ZAGONETAČA HRVATSKE

Orahovački su enigmatičari uzeli zlato, 2 srebra, broncu
Objavljeno 25. rujna, 2020.
ORAHOVICA - U Orašju (BiH) održan je 36. SOZAH, Susreti odgonetača i zagonetača Hrvatske, točnije, Državno prvenstvo enigmatičara. S obzirom na to da je domaćin bio Orašje, natjecanje je imalo i međunarodni karakter jer su sudjelovali enigmatičari Hrvatske, BiH i Srbije. Odlične rezultate postigli su orahovački majstori enigmatike, koji su kući ponijeli četiri odličja - zlato, dva srebra i broncu. Najuspješnija je bila Katarina Josić, kojoj je, nakon Kraljevice, to bio drugi SOZAH u životu. Ona je u ženskoj konkurenciji osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju u kategoriji sastavljanja zagonetki, a u odgonetanju je osvojila srebro. Odličan je bio i Osječanin u dresu Enigmatske udruge Orahovica Željko Jozić, koji je osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju u sastavljanju te treće mjesto i broncu u odgonetanju. Orahovački enigmatičari nastupili su kao članovi svoje udruge te paralelno i kao članovi sekcije enigmatičara udruge HVIDR-a Orahovica. Nastup sa zapaženim rezultatima, plasiravši se u sredinu poretka, imali su i predsjednik udruge Stjepan Varaždinac i Damir Vratković:

- Ovo su vrhunski rezultati, posebno ako uzmemo u obzir da smo ekipno osvojili četvrto mjesto u sastavljanju, gdje nam je bronca pobjegla za dva boda, a šesti smo bili i odgonetanju. Naročito bih pohvalio Katarinu Josić, koja jako napreduje i siguran sam da je pred njom velika enigmatska budućnost – kaže predsjednik Enigmatske udruge Orahovica Stjepan Varaždinac. Katarina nije skidala osmijeh s lica:

- Moj drugi SOZAH i odmah zlato, naravno da sam presretna. Zahvaljujem mom mentoru Stjepanu Varaždincu, bez kojeg sve ovo ne bi bilo moguće. Moram priznati da su zadatci bili teški, ali zato je puno vrijedila naša dobra priprema. Odradili smo niz radionica i zajedničkih rješavanja svih vrsta zagonetki, a i znanje i iskustvo našeg predsjednika bilo je neprocjenjivo. Za mene je ovo bilo odlično iskustvo i golem motiv za nastavak bavljenja enigmatikom – rekla je Katarina. Stjepan Varaždinac dodao je još jednu važnu stavku tog natjecanja.

- SOZAH je najjače enigmatsko natjecanje, na koje dolazi krema hrvatske enigmatike, a u Orašju su bili i najbolji iz susjedne dvije države i time je uspjeh još veći. Mi doista naporno radimo, i kao udruga i kao sekcija HVIDR-e, a glavni nam je cilj popularizirati enigmatiku na ovim prostorima – zaključio je Varaždinac.
V. Grgurić
Možda ste propustili...

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

VATROGASNA ZAJEDNICA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE - REZIME 2023. GODINE

Vatrogasci imali 1600 intervencija

Najčitanije iz rubrike