Regija
UHBDDR DUGA MEĐA NASTAVIO TRADICIJU

Pekmez školi i braniteljima u potrebi
Objavljeno 24. rujna, 2020.
DUGA MEĐA - Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa nastavila je tradiciju promocije domaćeg slavonskog proizvoda te njihova doniranja. Iako ove godine zbog epidemije koronavirusa naša pekmezijada nije održana u svom tradicionalnom obliku, branitelji iz Duge Međe pripremili su je sa svojim članovima, ispekli određene količine domaćeg pekmeza od šljiva, pa tako još jednom pokazali svoje veliko srce.

- Pekmez koji smo pripremili, kako je to i uobičajeno, jednim dijelom donirali smo našoj Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića u Zdencima. Cilj je bio upoznati djecu s domaćim i zdravim slavonskim proizvodom i da on bude svakodnevni dio njihove prehrane, kako u školi tako i kod kuće. Drugi dio odlučili smo donirati našim članovima koji su u potrebi, pa da im, eto, koliko-toliko upotpunimo zimnicu, a prije svega da im pokažemo da smo tu za njih kad god to zatreba. Iako nismo mogli održati našu pravu pekmezijadu, ipak smo je održali među nama i zahvljujem svim članovima koji su uložili trud u pripremi pekmeza - kaže dopredsjednik UHBDDR-a Duga Međa Mirko Bušljeta.

Ravnateljica zdenačke osnovne škole Mirjana Buneta Knežević zahvalila je braniteljima koji ni ove godine nisu zaboravili školarce.

- Prelijepa je ovo gesta naših hrabrih branitelja, koji, evo i sada, u miru, rade herojska djela i pokazuju koliko veliko srce imaju. Hvala im od srca što su uvijek tu za školu kada ih trebamo za bilo što - rekla je Buneta Knežević. V.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CIJEPLJENJE PROTIV GRIPE U VALPOVŠTINI

Velike gužve, malo cjepiva,
liječnici prijetili i vrijeđali je

2

ISTOK RH ŽELE PRIBLIŽITI NJEMAČKOM TRŽIŠTU

Blue planet snima film o ponudi Slavonije i Baranje

3

NEMA STOKE, NEMA INTERVENCIJA

Četiri su veterinarske ambulante u Cvelferiji stavile ključ u bravu