Regija
BRZ I HRABAR NA DILJ PLANINI

Policajac spasio ultramaratonku koju su 30 puta uboli stršljeni!
Objavljeno 24. rujna, 2020.
Ultramaratonku, koja je zadobila čak 30 uboda, iz šume je izvukao policajac Stjepan Čošić

Nesvakidašnja drama odigrala se na Dilj planini, nedaleko od Slavonskog Broda, za vrijeme izuzetno zahtjevnog ultramaratona duž 46 kilometara teškog terena po planinskim stazama kroz šumu, kada je 25-godišnju trkačicu napao roj stršljena.


Mlada medicinska sestra, inače alergična na ubode kukaca, izbrojila je čak 30 uboda stršljena! Priseban i brz, život joj je spasio vukovarski policajac Stjepan Čošić, inače dugogodišnji ultramaratonac kojemu je "Dilj trail" bila jubilarna, 200. utrka. Nimalo neopasna situacija "usred ničega", srećom, završila je dobro zahvaljujući hrabrosti policijskog službenika PP Vukovar koji, pak, za sebe ne misli da je heroj. Ali, za trkačicu iz Slavonskog Broda nema dvojbe: "Jako je to hrabro odradio, ni u jednom trenutku nije posustao, za sve se izborio, on je za mene učinio veliko djelo, ovo je moj novi početak. Ne možete zahvaliti dovoljno kad je vaš život spasila jedna divna i hrabra osoba", kaže, dodajući kako je i sama mislila da se situacije kakvu je proživjela, i preživjela, događaju samo u filmovima.


- Vjerujte, ubodi nisu nimalo ugodni, pekli su, boljeli. Evo, i nekoliko dana poslije još uvijek bole, ali bitno da je glava ostala živa, i sretna sam zbog pomoći hrabroga policajca - kazala je. I niz drugih trkača doživjelo je po desetak i više uboda stršljena, a trkač iz Preloga zbog uboda je i zadržan u bolnici.


A drama se odigravala na 23. kilometru utrke. Natjecatelji su se već "razvukli" i uglavnom trčali sami kada je policajac Stjepan na iznimno nepristupačnom terenu, iz gustog i gotovo neprohodnog raslinja čuo vrisak i poziv u pomoć. "U prvi mah sam pomislio da se ozlijedila, možda izvrnula zglob. Kada sam pritrčao bliže rekla je da su ju izboli stršljeni. Tada sam i sam vidio roj stršljena iznad i oko nje", kaže Stjepan. Bili su pet do šest kilometara od naseljenog mjesta i asfaltirane ceste.

Trčeći izranjavao je noge, no uspio je 25-godišnjoj trkačici, dok su joj trnule ruke i oticao jezik, dati - prvi put u životu - dvije injekcije dexametazona iz njezine prve pomoći, tješeći ju uplakanu. Nazvao je SOS, dozvao ostale trkače u pomoć, motor „crosser“ došao je po unesrećenu i na najbrži mogući način prevezao do vozila Hitne pomoći koje je čekalo na rubu šume. Čošić je, pak, završio utrku na 3. mjestu.

Sanja Butigan
30

uboda stršljena izbrojila je kasnije 25-godišnja trkačica
46

km trčalo je 27 natjecatelja iznimno zahtjevnu utrku po planinskim stazama kroz šumu
Vukovarski policajac dugogodišnji je ultramaratonac kojem je "Dilj trail" bila 200. utrka
Možda ste propustili...

BARANJSKA BICIKLIJADA

U subotu starta 8. Deer & Bike

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

Najčitanije iz rubrike