Osijek
GDJE BACITI SMEĆE

Neki koševi za otpad su na popravku, neki ukradeni
Objavljeno 25. rujna, 2020.
Ovih dana građani su dojavljivali kako su zamijetili da brojni koševi za otpad nedostaju, konkretno u Prolazu Matice hrvatske, ali i dva na području Juga 2, u blizini autobusnih stajališta, nedaleko od Konzuma.

- Koševi se uklanjaju u skladu s potrebama popravaka. Nove se lokacije za postavljenje koševa gdje ih do sada nije bilo utvrđuju isključivo u suradnji s nadležnim službama Grada Osijeka - stoji, između ostaloga, u odgovoru gradske komunalne tvrtke Unikom Glasu Slavonije, kao i jedan zanimljiv podatak. Naime, u odgovoru koji potpisuje Vjeran Marijašević, voditelj komunikacija u Unikomu, stoji kako koš u Opatijskoj ulici pokraj autobusnih stajališta Unikom nije uklonio te je naglašeno da će se obaviti provjera kako bi se utvrdilo je li došlo do otuđenja koša. Zanimljivo je da koševi nedostaju i na nekim drugim lokacijama u gradu, zato se čini da nedostatak koševa ne mora ujedno značiti da ga je uklonila tvrtka Unikom. Vandalizam, naime, nije rijetkost, a valja se prisjetiti samo koševa na osječkoj promenadi kojih je ranije bilo mnogo više nego sad.

Kad je u pitanju koš u Prolazu Matice hrvatske, iz Unikoma odgovaraju da je privremeno uklonjen te da je na popravku i ubrzo će biti vraćen na navedenu lokaciju.

Valja podsjetiti i na nedavni apel Unikoma građanima da u koševe za otpad postavljene na otvorenom ne odlažu kućni otpad. Međutim, čini se da se neki uporno oglušuju na to, pa je tako nedavno ispred zgrade (Sjenjak 41) koš namijenjen za bacanje psećega izmeta do vrha bio napunjen – komunalnim otpadom! Štoviše, događa se da se kabasti otpad koji ondje ne pripada pokušava silom ugurati u koš i kao takav ostavlja dojam punoga koša, a da to zapravo nije slučaj. Još jednom valja naglasiti da građani trebaju voditi računa o vrsti otpada i baciti ga u koševe, odnosno kante, kamo i pripada.
M. Mihelić
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana