Mozaik
VALPOVČANIN POTPISAO UGOVOR S CROATIA RECORDSOM

Seed Holden: Što je manje prepreka, to bolje prenosim emocije slušateljima
Objavljeno 25. rujna, 2020.
Njegov novi album “Soldier On” bit će objavljen na CD-u već ovog listopada

Ljudevit Ivić, koji se u glazbenom svijetu predstavlja kao Seed Holden, novo je ime bogatog kataloga Croatia Recordsa. Nastavak je to niza kantautora koji su u posljednjih nekoliko godina postali dio najveće diskografske kuće u regiji; nakon J. R. Augusta, Sare Renar, Mirne Škrgatić i drugih kantautorskih veličina, stigao je i princ melankolije. Iako dolazi iz Valpova, život ga veže najviše uz relaciju Berlin - Zagreb. No, gdje god bio, svoje emocije i melankolični duh prenosi i prenosit će izravno do srca publike.

Ostvarenje sna

Zvukom je usko vezan uz americanu i folk, a osim jednostavnosti i ljepote, koje izražava pisanjem, skladanjem, sviranjem gitare i usne harmonike, glazbu plete na osobnim iskustvima, životnim pričama, promatranjima okoline, ali i fikciji. Kako ističe, inspiracija mu je sve što ga okružuje, a rezultate inspiracije predstavljao je na brojnim pozornicama, od najskromnije i najizravnije, na ulici, do velike pozornice poput Slavonija festa CMC 200 u Slavonskom Brodu 2018. godine. O početku suradnje s Croatia Recordsom ističe kako je to ispunjenje njegova dječačkog sna.

 - Uvijek mi je bila želja raditi s Croatia Recordsom, čak od malih nogu, tako da nisam previše dvojio. Drago mi je što smo potpisali ugovor, a vidjet ćemo što će vrijeme donijeti. Na meni je da dalje sviram, radim nove stvari i da sam u dobroj komunikaciji s ekipom, što će sigurno donijeti dobre rezultate - rekao je Seed Holden, koji iza sebe već ima tri studijska albuma, jedan soundtrack album i nekoliko EP-ja, a najnoviji dugosvirajući uradak je "Soldier On". Zahvaljujući suradnji s Croatia Recordsom, album će osvanuti i na CD-u, i to već ovog listopada.

- Prošle godine u ovo vrijeme vratio sam se iz Berlina na nekoliko tjedana te sam imao nekoliko pjesama za koje sam mislio da bi ih bilo dobro snimiti. Počeo sam raditi demo snimke i svidjeli su mi se pokušaji, pa sam odlučio sve pjesme nadograđivati. Odvelo me to u nekom lijepom smjeru, pa sam sve odlučio nekako zaokružiti finalnim proizvodom - ističe i dodaje kako mu se najviše sviđa lo-fi način snimanja i produciranja jer se na taj način posebno ističu emocije: "Što je manje prepreka između izvora i slušatelja, emocija će biti bolje prenesena. Moj glazbeni izričaj funkcionira najviše tako. Vidjet ćemo kako će se nastaviti razvijati, ali za sada mi je stvarno super."

O novom studijskom albumu u superlativima su pisali glazbeni kritičari. Siniša Miklaužić za Muzika.hr napisao je kako će ovu godinu pamtiti po odličnoj glazbi među koju svrstava i Seeda Holdena: "Album je prepun predivne melankolične folk glazbe s kojom se Seed Holden zacementirao u jednog od naših najjačih kantautora."

Pohvale kritike

Nikola Knežević pišući za Music Box Seeda Holdena prozvao je princem melankolije: "Ovaj princ melankolije zaslužuje našu i vašu punu pozornost, ali i itekako visoku ocjenu kako za svoju jedinstvenu interpretaciju tako i za sjajan smisao za skladanje i pisanje."


Mazile su ga i strane recenzije, među kojima izdvajamo Monique Woolen-Lewis (Indie Republik): "‘Soldier On‘ posve je nepretenciozan album koji iskreno opisuje ponekad izazovan život osjetljive duše u Berlinu, gradu koji slavno donosi najviše melankoličnih djela i umjetnika." Musikmagazin piše: "‘Soldier On‘ postao je album koji je mnogo atraktivniji od svoje ciljne skupine. Svojom šarmantnom i pomalo melankoličnom prirodom album će osvojiti mnoga srca, a imat će što reći i prilikom imenovanja najboljih albuma 2020. To je višestrana glazbena hrana iz dna srca Seeda Holdena."

Jasno je kako "Solider On" zaslužuje fizičko izdanje, a Seed Holden već nagovještava i kako radi na potpuno novom materijalu koji će također u budućnosti objaviti za Croatia Records. Čekaju ga i novi koncerti, a već je najavljena i turneja po Poljskoj ovog listopada.
Tanja Kvorka

Možda ste propustili...

KRAJ JE RAZOČARAO BROJNE FANOVE

Stižu nove epizode serije "Dexter"

FESTIVAL JAZZ.HR/JESEN PROSLAVIO 30. ROĐENDAN U POSEBNIM UVJETIMA

Vrhunske svirke i dodjela plakete Ladislavu Fidriju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana