Sport
TOMO PAUN IMAO USPJEŠAN DEBI NA KLUPI ODBOJKAŠICA OSIJEKA

Ekipu preuzeo u nezgodnoj situaciji, ali baš takvo stanje izazov je za svakog trenera
Objavljeno 24. rujna, 2020.

Upisale su odbojkašice Osijeka na startu nove superligaške sezone pobjedu, s tri boda vratile su se iz Rijeke. Očekivala se ova utakmica i s dodatnim nestrpljenjem jer je samo dva dana uoči došlo do promjene na klupi ŽOK-a Osijek.

I to one najosjetljivije, trenerske, pa je tako mjesto Miroslava Đekića zauzeo Tomo Paun, koji nije imao vremena za detaljno upoznavanje stanja u svlačionici. Ipak, igračice su dobro reagirale na naglu promjenu, olakšale su debi novom treneru.

- Prije odlaska za Kvarner odradili smo dva zajednička treninga. Vrijeme nije bilo saveznik, uz to radilo se i u prvoj utakmici nove sezone, nakon više od pola godine stanke. Nisam previše pratio događanja u klubu, ali imao sam i neke spoznaje o postojećem kadru, kojeg pak tek trebam bolje upoznati - kaže Paun, koji je zadovoljan prezentacijom svojih novih igračica.

- Znali smo da je Rijeka znatno pomlađena, ali prva utakmica uvijek nosi neke dodatne zahtjeve i zamke. Igračice su sve odradile po dogovoru i nikakvih problema nije bilo. Odradili smo premijeru uspješno, za malo više od sat vremena smo stigli do zasluženih bodova - smatra trener koji je prije svog drugog povratka u ŽOK Osijek radio u klubu iz zapadnog prigradskog naselja (Ferivi Višnjevac). Ostanak kod kuće odgovora mu i zbog obiteljske situacije (nedavno drugi puta postao otac), a skok iz drugoligaškog okružja (Prva B liga istok) u ono superligaško neće mu biti problem.

- Nije poziv došao u idealnoj situaciji. Dva dana prije utakmice, čak šest mjeseci nakon posljednje za bodove. Prethodnik je dugo bio s ovom ekipom, odradio je i pripreme, stoga je jasno da je puno nepoznanica. Ipak nisam puno dvojio. Živim od trenerskog posla, kada je poziv stigao, imao sam naravno i neke uvjete. Klub je na njih pristao, dogovor je pao (na dulje staze) i krenuli smo u sezonu - kaže 46-godišnji osječki stručnjak, koji u subotu ima i domaću premijeru. U Malu dvoranu Gradski vrt stiže Poreč, jedan od klubova u kojem je Paun proveo svoj već poprilično dugi trenerski staž (osim muškog i ženskog osječkog superligaša, radio je u Varaždinu, Centrometalu, Vukovaru, Antunovcu, Višnjevcu, Grčkoj te bio u stožeru seniorskih državnih selekcija).

- Bodovi iz Rijeke imat će vrijednost ako ih potvrdimo i prvom domaćom pobjedom. Bilo bi dobro s punim saldom na dvotjednu stanku, koju ćemo iskoristiti za bolje upoznavanje - najavljuje sljedeće akcije trener odbojkašica s Drave Tomo Paun. N. Benčina
Bodovi iz Rijeke imat će vrijednost ako ih potvrdimo i prvom domaćom pobjedom
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike