Regija
STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DONJEG MIHOLJCA

Nadzire se provedba epidemioloških mjera
Objavljeno 24. rujna, 2020.
DONJI MIHOLJAC

Na sjednici Stožera civilne zaštite Donjeg Miholjca razmatrana je aktualna situacija i stanje spremnosti nadležnih službi i civilne zaštite za reagiranje i otklanjanje posljedica u slučaju pojave osoba zaraženih koronavirusom.

U Donjem Miholjcu epidemiološka situacija donedavno je bila povoljna i nije bilo slučajeva zaraze koronavirusom. Međutim, pojavili su se slučajevi zaraze virusom SARS-CoV-2.

- Sveukupno zahvaljujući odgovornom ponašanju svih građana i vlasnika objekata od početka izbijanja epidemije bolesti COVID-19 donedavno smo bili uspješni u obrani od širenja zaraze na području grada Donjeg Miholjca. Također, i javna okupljanja i dosadašnje manifestacije bile su uspješno organizirane u skladu s preporukama HZJZ-a i Odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite te nisu dovele do pojave novih slučajeva zaraze koronavirusom. Međutim, u proteklom tjednu pojavilo se nekoliko novih zaraženih osoba na području grada i susjednih općina. Izvor zaraze još nije potvrđen – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Tomislav Brusač.

Na sjednici je rečeno kako su radi učinkovite kontrole provođenja Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije od 1. srpnja mobilizirana dva volontera Gradskog društva Crvenog križa na poslovima nadzora provođenja epidemioloških mjera protiv širenja zaraze koronavirusa u objektima poslovnih subjekata i pravnih osoba.

Od 1. kolovoza počeo je nadzor poslovnih objekta i do sada ih je pregledano 218. Obavljena su 163 nadzora u prodavaonicama, bankama i osiguravajućim društvima, kao i u kioscima i ljekarnama, a kontrolirano je i 39 ugostiteljskih objekata. Kada je riječ o objektima uslužnih djelatnosti kao što su frizeri, kozmetičari i pedikeri, obavljeno je 12 nadzora, a kontrolirane su i knjižnice, kasina i kladionice te vjerski objekti.

Kontrolirano je pridržavanje mjera fizičke udaljenosti, dezinfekcija prostora te posjedovanje i korištenje zaštitne opreme.

Nadzori se odvijaju redovno, a sudjeluju službenici MUP-a Ravnateljstva civilne zaštite, Područnog ureda civilne zaštite Osijek, članovi Stožera civilne zaštite Grada Donjeg Miholjca te policijski službenici Policijske postaje Donji Miholjac. S.Fridl
Možda ste propustili...

UZ POŠTOVANJE MJERA

Na akciji u Otoku 38 darivatelja

VALPOVO I OSIJEK-KOTEKS POTPISALI UGOVOR

Prometna infrastruktura i javna rasvjeta u Zoni II

STOTA GODIŠNJICA ROĐENJA

U subotu kolokvij o M. Dragutincu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POSTAO VLASNIK IZVORA KOJI JE KRIJEPIO BISKUPA

Kupio ‘Strossmayerovu šumu’

2

VSŽ: 2,5 MILIJUNA KUNA ZA KUĆE I STANOVE

Subvencije za 88 obitelji

3

GRAD-EXPORT ULAŽE MILIJUNE KUNA

Širenjem proizvodnje do novih radnih mjesta