Regija
UNATOČ KORONI, U PETAK KREĆE TRADICIONALNI VINSKI MARATON

Umjesto Frajli, nastupa Nina Badrić
Objavljeno 24. rujna, 2020.
ZMAJEVAC

Unatoč epidemiji i problemima s kojima su se susretali članovi udruge Surduk, organizatori zmajevačkog Vinskog maratona, ova nadaleko poznata manifestacija bit će održana.

Sve počinje u petak (25. rujna) u 16 sati Premium vinskim maratonom, tijekom kojega će se vinari predstaviti isključivo vrhunskim vinima koja su na ocjenjivanjima ocijenjena s 85 ili više bodova, odnosno s 81 ili više bodova na Zavodu za vinarstvo i vinogradarstvo.

Iako najavljen, koncert skupine The Frajle je otkazan, ali će binu u Reformatorskom surduku zauzeti Nina Badrić, čiji koncert počinje u 17 sati. Uz poštovanje svih epidemioloških mjera, na ulazu u surduk bit će skupljan donacijski prilog u preporučenom iznosu od 30 kuna (od 16 do 18.30 sati).

U subotu, već od podneva, kreće tradicionalna ‘‘utrka‘‘ kroz zmajevačke surduke, čiji cilj nije pobijediti, nego uživati u prirodi, vinima i autohtonim proizvodima. Do sada se, ističu organizatori, prijavilo oko 900 ‘‘maratonaca‘‘, a svi koji to žele prijaviti se mogu i na sam dan maratona.

Kotizacija je 140 kuna, u koje ulazi čaša s držačem i logom maratona, karta zmajevačkih gatora koje treba obići, tridesetak kupona za degustaciju te majica. I.G.
Najčitanije iz rubrike