Regija
CRVENI KRIŽ DONJI MIHOLJAC PROVODI PROJEKT “ZAŽELI”

O 66 starijih osoba skrbit će 11 žena
Objavljeno 22. rujna, 2020.
DONJI MIHOLJAC - Gradsko društvo Crvenog križa Donji Miholjac u okviru poziva Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II., prijavilo je projekt "Zaželi pomoć za starije osobe", u Donjem Miholjcu, koji je prošao te su za njegovu realizaciju odobrene 1.021.264 kune. Poziv je provelo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, a projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Prema riječima ravnatelja GDCK Donji Miholjac Ivana Petriševca, 11 žena dobilo je posao na godinu dana te su obvezne završiti i program osposobljavanja, a kvalitetnu skrb dobit će 66 starih i nemoćnih osoba. Žene su zaposlene kroz javni poziv i u startu ih je bilo 85. Nakon obavljenih razgovora odabranih je 11 iz evidencije Zavoda za zapošljavanje.

– Ovaj projekt ima značajnu vrijednost, jer je njime omogućeno zapošljavanje teško zapošljivih žena, a ujedno je osigurano i pružanje pomoći i potpore starijim korisnicima – ističe Petriševac.

Gradsko društvo Crvenog križa i inače ima program skrbi o starijim i nemoćnim osobama koji provodi od 2007. godine. Tijekom 2019. godine programom je bilo obuhvaćeno 75 osoba s rješenjima Centra za socijalnu skrbe te 18 osoba koje sufinanciraju svoje usluge, a dio sufinanciraju jedinice lokalne samouprave.

Na provedbi programa bilo je zaposleno 11 osoba, od toga njih četiri na nepuno, a sedam na puno radno vrijeme. Od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku ostvareno je sredstava u visini od 450.752 kune, a od samih korisnika 23.738 kuna. S.F.
Možda ste propustili...

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

Najčitanije iz rubrike