Osijek
MANIFESTACIJA U ORGANIZACIJI GRADA I UDRUGE POBJEDE

“Povratak otpisanima” u Azilu u Nemetinu
Objavljeno 22. rujna, 2020.
Već tradicionalna manifestacija na lijevoj obali Drave "Povratak otpisanih" ove je godine prilagođena epidemiološkim okolnostima, o čemu govori i njezin ponešto promijenjeni naziv "Povratak otpisanima".

I u ovoj priči glavnu ulogu imaju stanari Azila za pse u Nemetinu, a sve pod okriljem uvijek brižnih i nesebičnih članova Udruge Pobjede i doista mnogobrojnih volontera.

Manifestacija je počela u ponedjeljak, 21. rujna, i traje do nedjelje, 27. rujna, a vrata Azila otvorena su za sve od 10 do 18 sati. Organizatori su priredili čak 1000 tombola te za svaku šetnju građani imaju priliku izvući jednu tombolu, a svaka je dobitna. I za najmlađe su pripremljene posebne dječje tombole, a iz Azila kažu kako se djeca i psi savršeno razumiju, i upravo na njih najviše računaju kao na one koji će jednoga dana uspjeti u onome što volonterke i volonteri danas pokušavaju - da za azilima više ne bude potrebe.

Azil u Osijeku uspijeva godišnje udomiti 350 pasa, a za sve njih Grad Osijek, uz suradnju s Udrugom Pobjede, osigurava cijepljenja, čipiranja i kastracije. Samo u ovoj godini do sada su udomljena 253 psa, što je najveća brojka koju jedan azil bilježi u RH. D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike