Osijek
ZA ELEKTRIČNA VOZILA

Punionica na Vij. P. Kolarića
Objavljeno 23. rujna, 2020.

U sklopu obilježavanja Europskog dana mobilnosti u Osijeku, Hrvatska elektroprivreda pustila je jučer u rad ELEN punionicu električnih vozila u samom gradskom središtu, na Vijencu Paje Kolarića.

Ovime je obilježen službeni početak rada sedam novih ELEN punionica električnih vozila postavljenih na temelju sporazuma o suradnji Hrvatske elektroprivrede i Grada Osijeka. U skladu sa sporazumom do kraja ove godine postavit će se još tri punionice, čime će ELEN mreža na području Grada Osijeka obuhvaćati čak 19 punionica, od čega 15 javno dostupnih.

Tehničke je karakteristike (n)ove punionice predstavio Domagoj Puzak, iz HEP-ova tima za eMobilnost. "Punionica na Vijencu Paje Kolarića, ukupne snage 93 kW, omogućava istovremeno punjenje dvaju automobila te ima sva tri standardizirana priključka kako bi je mogla koristiti sva električna vozila dostupna na tržištu", naglasio je Puzak.

Na području Osječko-baranjske županije Hrvatska elektroprivreda do sada je postavila ukupno 22 punionice, od čega 18 javnih, a do kraja godine planira postaviti još četiri javno dostupne (Đakovo, Donji Miholjac, Belišće i Kneževi Vinogradi). Ukupno je investicijski ciklus postavljanja punionica na području Osijeka i Osječko-baranjske županije vrijedan gotovo 6,5 milijuna kuna. D. Kuštro

Najčitanije iz rubrike