Mozaik
NAGRADA ZAKLADE MILANA MLADENOVIĆA

Pobjeda za Dram i
pjesmu “Daj mi sve”
Objavljeno 22. rujna, 2020.

Zaklada Milana Mladenovića je na dan kad je rođen frontmen EKV-a u Beogradu objavila koja je pjesma pobijedila u 2020. godini, a sve se moglo pratiti na live streamu. Žiri u sastavu Mirela Priselac Remi, Darko Rundek i Srđan Gojković Gile odlučio je da ove godine umjesto planiranih 12 čak 14 pjesama uđe u finalnu fazu izbora za najbolju pjesmu s teritorije bivše Jugoslavije u proteklih godinu dana.


Na svečanosti u Beogradu koju je vodila Duca Marković bili su i Remi i Gile, a Rundek se javio s otoka Raba videovezom. Iz njegovih riječi dalo se naslutiti da će pobjednik ove godine biti iznenađenje, jer je izjavio kako je bilo puno pjesama pesimističnog i tužnog ozračja, a on je želio nešto da ga podigne… Nakon uvodnog razgovora, proglašena je pobjednička pjesma "Daj mi sve" grupe Dram, kojoj su nagradu uručili prošlogodišnji pobjednici, članovi grupe Artan Lili. U finalni su se izbor Hrvatske plasirali Sara Renar, Playground Hustle feat. Shot te bendovi Mrave brojim i Klinika Denis Kataneca.

Na natječaj Zaklade prijavljeno je čak 319 pjesama, a njih 243 ispunile su uvjete natječaja i zatim su poslane članovima žirija na preslušavanje. Gile, Rundek i Remi su od podataka o svakoj pjesmi dobili samo naslov i tekst pjesme, ne i ime autora/benda. Pjesme koje nisu prihvaćene bile su ili na engleskom ili instrumentali ili su bile objavljene prije 30. lipnja 2019. T.Kvorka

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana