Crna kronika
UGROŽAVA SEBE I DRUGE

Belomanastirac se ne trijezni, opet vozi pijan
Objavljeno 22. rujna, 2020.
Jedanaest je puta ove godine 31-godišnji biciklist morao na triježnjenje nakon vožnje
BELI MANASTIR

Tridesetjednogodišnji Belomanastirac 11. put ove godine uhvaćen je pijan na biciklu. Gotovo da nema vikenda kada se policajci baranjskog grada ne susretnu s 31-godišnjakom, a on uporno sjeda pijan na bicikl i tako ugrožava i sebe i sve druge sudionike u prometu.


Posljednji put uhvaćen je u petak u 20.40 u Belom Manastiru s 2,05 promila alkohola u organizmu. I ovaj put Belomanastirac je odveden u policijsku postaju na triježnjenje. Policija, osim što mu može naplatiti 500 kuna kazne svaki puta kad ga zaustavi, ne može učiniti baš ništa drugo. Problem je u tome što su pijani vozači motornih vozila obuhvaćeni zakonom, ali ne i biciklisti. Biciklista bi se moglo isključiti iz prometa jedino kada bi mu njegov liječnik ili nadležni centar za socijalnu skrb odredio mjeru obveznog liječenja od alkohola.


U Osječko-baranjskoj županiji prošlog su vikenda u prometu zatečena 43 pijana vozača, od kojih 31 vozač automobila i čak 12 biciklista. Izazvali su prometne nesreće u kojima su stradali drugi, ali i oni sami. Najviša koncentracija alkohola, 3,13 promila, izmjerena je 63-godišnjem biciklistu iz Ledenika, koji je zaustavljen u subotu u 9.52 na cesti između Ledenika i Andrijevca. Istoga dana u 17.55 u Strossmayerovoj ulici u Osijeku stradao je pijani 62-godišnji biciklist iz Ladimirevaca. On je izgubio nadzor nad biciklom, pao na cestu i lakše se ozlijedio. Alkotestiranjem su mu u krvi evidentirana 2,52 promila. Istoga dana u večernjim satima na raskrižju Ulice Hrvatske Republike i Prolaza Ante Slavičeka u Osijeku 68-godišnji Osječanin udario je automobilom u pješaka na pješačkom prijelazu. Vozač je imao 1,58 promila te je uhićen. Čeka ga kaznena prijava.


U nedjelju u 1.25 u Đakovu u nadzoru prometa zaustavljen je 25-godišnjak iz Đurđanaca koji je upravljao automobilom bez položenog vozačkog ispita i s 2,59 promila alkohola u krvi. Odveden je na triježnjenje.


- Za navedene prekršaje predviđena je novčana kazna u maksimalnom iznosu od 40.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B-kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova - doznajemo od Zorana Kona, glasnogovornika PU osječko-baranjske.
Tijekom vikenda u Osječko-baranjskoj županiji policija je osim prekršaja zbog alkohola zabilježila još 259 prometnih prekršaja. Najviše je bilo prebrzih vožnji - 122, 33 prekršaja odnosila su se na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 27 vozača nepropisno se koristilo mobitelom upravljajući vozilom, četiri nisu imala položen vozački ispit, dva su vozača vozila pod zabranom, šest ih je vozilo neregistrirano i tehnički neispravno vozilo, a jedan je odbio alkotest.


Sandra Lacić
2,05

promila alkohola u krvi ovaj je put imao 31-godišnji biciklist
U POŽEŠKOM KRAJU 213 PREKRŠAJA
Policijska uprava požeško-slavonska na svom je području tijekom vikenda utvrdila u prometu 213 prometnih prekršaja. Devet vozača bilo je pijano, čak 161 vozio je prebrzo, a 15 osoba nije se koristilo sigurnosnim pojasom. Pozitivno je što ponavljača prekršaja nije bilo. Ciljana akcija nadzora alkoholiziranih i drogiranih sudionika u prometu provedena je u noći sa subote na nedjelju. "Zaustavljeno je 66 sudionika u prometu te procesuirano ukupno 14 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama", priopćila je PU požeško-slavonska.
Možda ste propustili...

OROLIK I BELI MANASTIR

Jedan lopovluk riješen, drugi nije

NOVE ŽRTVE KIBERNETIČKIH KRIMINALACA

Lažne SMS poruke stajale ih tisuća eura

Najčitanije iz rubrike