Osijek
FESTIVAL PRIRODE I BICIKLIZMA

Biciklijada do Pampasa
Objavljeno 21. rujna, 2020.
U organizaciji Javnih ustanova Županijske razvojne agencije OBŽ i Agancije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području OBŽ, od kolovoza do listopada, kroz 11 različitih manifestacija vezanih uz biciklizam, podiže se svijest o potrebi bolje zaštite i osiguravanja održivog razvoja Europske Amazone, 700 kilometara dugog zelenog pojasa uz Muru, Dravu i Dunav, koji povezuje gotovo milijun hektara visokovrijednih prirodnih i kulturnih krajobraza u pograničnom području Slovenije, Austrije, Mađarske, Hrvatske i Srbije.

U srijedu, 23. rujna, na rasporedu je obilježavanje Međunarodnog dana rijeke Drave. Mjesto radnje je Sarvaš - Aljmaški rit (Riječna škola Osječko-baranjske županije), gdje će se od 10 sati nadalje održati edukacije te natjecanje u kuhanju fiša i čobanca.

U subotu, 26. rujna, na rasporedu je biciklijada kroz grad Osijek, sa startom u 11 sati u Parku kraljice Katarine Kosače (kod KBC-a Osijek), nakon čega će se krenuti prema Pampasu, gdje sudionike očekuje zabavni i gastronomski program, kao i izložba fotografija s natječaja Živjeti s Dravom.

- Na biciklijadi očekujemo više od stotinu građana, one koji se još nisu prijavili podsjećam da to mogu učiniti na e-mail adresu regija@obz.hr. Očekujemo vrlo ugodno vrijeme za vožnju, neće biti prevruće, naravno, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera - kazao je Tomislav Barbarić, ravnatelj Županijske razvojne agencije. I. Alilović
Možda ste propustili...

KONCERT TEEN ZBORA INSTITUTA POLIFONIJA

Pomozite im otputovati u Belgiju na natjecanje

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike