Regija
PEDESET GODINA OD POLAGANJA ZAVJETA

Sestri Alemki od župljana pijanino
Objavljeno 22. rujna, 2020.
BELIŠĆE

Na euharistijskom slavlju u župnoj crkvi svetog Josipa Radnika ova je župna zajednica priredila pravo iznenađenje časnoj sestri Alemki Štefanko koja ove godine slavi svoj veliki jubilej - pedesetu obljetnicu polaganja prvih redovničkih zavjeta u Družbi sestara Svetog Križa, saznajemo iz Župe.

Iako je svečana proslava bila planirana još za 27. lipnja u samostanu sestara u Đakovu, zbog okolnosti s pandemijom koronavirusa proslava nije mogla biti održana. Iz istih razloga ni želje župljana da za svoju časnu sestru pripreme iznenađenje 28. lipnja, na slavlju prve pričesti u župi, također se nije uspjelo realizirati. Sve to nije obeshrabrilo župljane, svećenike i pjevački zbor belišćanske župe da ostvare namjeru i časnoj sestri prirede nezaboravno iznenađenje i daruju joj pianino, a za čiju su kupnju župljani prikupljali novčane darove.

Ovom velikom slavlju za sestru Alemku nazočile su i časne sestre Petra, nadstojnica u samostanu u Donjem Miholjcu te Petrinka i Bernadeta, koja također obilježava istu obljetnicu. Na kraju slavlja fra Branko Janjić, župnik Župe Belišće, uime župne zajednice čestitao je sestri Alemki, a članovi župnoga zbora uručili su joj prigodni poklon.

U Župu Belišće časna sestra Alemka Štefanko redovito dolazi već punih sedamnaest godina znajući da je župa bez časnih sestara kao obitelj bez majke, naglasila je Vera Iveković iz Župe Belišće.

- Danas slavimo pedesetu obljetnicu redovničkih zavjeta časne sestre Alemke, i to je istinski veliki Božji dar. Kad je kao mlada osjetila kakav je talent primila od Oca, nije ga zakopala, nego ga je prihvatila i surađivala s Ocem preko bližnjih u dobru i u poteškoćama. U svemu je bila uporna, blaga, samozatajna, ponizna, skromna i vrlo strpljiva. U svemu potvrđuje dokaz Božje pomoći u tolikim godinama predanja i suradnje. U župi vodi dječji zbor i zbor odraslih, a zna se da su pjevački zborovi zapravo poslužitelji oltara. Naša časna sestra bila bi još sretnija kad bi bio veći odaziv župljana za župni zbor, no za to treba i mala žrtva - dolaziti redovito na vježbe pjevanja, jer bez žrtve nema rezultata. Kad se uvidi da se pjeva Bogu u čast, tada se zaborave sve žrtve, poručuje Vera Iveković. L. Aničić
Možda ste propustili...

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

U INDUSTRIJSKOJ ZONI STRIZIVOJNE

Kvadrat euro, razlika do realne cijene de minimis

NA TRGU U SREDIŠTU NAŠICA

Škola je predstavila strukovna zanimanja

Najčitanije iz rubrike