Regija
OBILJEŽEN DAN POBJEDE NAD TZV. JNA I DAN HRVATSKIH BRANITELJA

Položili vijence za pale branitelje
Objavljeno 21. rujna, 2020.
NAŠICE

U povodu 21. rujna, Dana pobjede nad tvz. JNA u Našicama i Dana hrvatskih branitelja grada Našica, na našičkom groblju, groblju u Martinu i groblju u Velimirovcu izaslanstvo Grada Našica zapalilo je svijeće i položilo vijence na grobovima poginulih branitelja Branka Glavaša, Antuna Sertića i Slavka Maroda.

Gradonačelnik Josip Miletić istaknuo je kako su obilaskom željeli odati počast braniteljima koji su svoje živote položili za jedinu i vječnu Hrvatsku.

- Prije 29 godina u akciji oslobađanja našičke vojarne poginula su tri Našičanina. Ovom prigodom obišli smo njihove grobove i odali počast da se nikada ne zaboravi njihova žrtva. Koristim prigodu zahvaliti svima koji se prisjećaju ovih trenutaka kao i onima koji su sudjelovali tih devedesetih godina u oslobađanju Republike Hrvatske, a ponajprije izraziti zahvalnost obiteljima stradalih, poginulih i nestalih hrvatskih branitelja - rekao je gradonačelnik Miletić.

Predstavnici Grada Našica su uz djecu preminulih branitelja, predstavnike udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnike policije i vojske i predstavnike političkih stranaka, zapalili svijeće i položili vijence ispred spomen-obilježja Uskrsla Hrvatska. Prigodnim nastupom proslavu su uveličali i Gradska glazba Našice i mažoretkinje Dora.

Okupljenim građanima obratio se gradonačelnik Miletić, a molitvu za sve poginule i preminule hrvatske branitelje izmolili su gvardijan fra Petar Cvekan i fra Borna Gall. M.Ku.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike