Novosti
OD 21. RUJNA

14. Tjedan cjeloživotnog učenja
Objavljeno 20. rujna, 2020.
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih organizira nacionalnu obrazovnu kampanju Tjedan cjeloživotnog učenja, koji će se održati od 21. rujna do 5. listopada. Agencija u priopćenju ističe kako unatoč novim okolnostima izazvanim epidemijom COVID-19 nastavlja s aktivnostima usmjerenim na promociju cjeloživotnoga učenja uvažavajući sve epidemiološke mjere za njihovu sigurnu provedbu pa tradicionalno organizira nacionalnu obrazovnu kampanju Tjedan cjeloživotnog učenja.

Tijekom ovogodišnjega 14. Tjedna cjeloživotnoga učenja, kao i prethodnih godina, zainteresirani će moći sudjelovanja na besplatnim radionicama, predavanjima, okruglim stolovima i sličnim događanjima, a niz obrazovnih ustanova otvorit će svoja vrata i omogućiti potencijalnim polaznicima da se upoznaju s mogućnostima naobrazbe koju nude.

Agencija je, napominje, pozvala organizatore da najveći dio aktivnosti provode u virtualnom okruženju, odnosno online, a da aktivnosti koje će se provoditi uz fizičku nazočnost održavaju u malim skupinama, zbog čega ovogodišnja kampanja traje dva tjedna, umjesto uobičajenih tjedan dana.

Organiziranjem kampanje u ovim izazovnim vremenima, napominje Agencija, ističe se važnost kontinuiteta promicanja cjeloživotnoga učenja te posljedičnog jačanja svijesti da je upravo cjeloživotno učenje odgovor na izrazito dinamične promjene na tržištu rada, ali i u brojnim segmentima društva i svakodnevnog života te da se unatoč novim okolnostima može i treba cjeloživotno učiti i obrazovati.

Agencija podsjeća kako se kampanja svake godine razvijala, širio se opseg aktivnosti i područja provedbe, povećavao broj aktivnosti i broj uključenih institucija.

Jačala se i uključenost glavnih aktera na svim razinama pa je neprestano rastao broj onih koji su sudjelovali na nekoj od aktivnosti, dodaje Agencija.

Sve novosti vezane uz kampanju mogu se pratiti na službenoj internetskoj stranici http://www.cjelozivotno-ucenje.hr/ i na službenom Facebook profilu. Događaji u sklopu Tjedna 2020. mogu se pregledati na http://www.cjelozivotno-ucenje.hr. H

Vuk Tešija