Mozaik
MLADI AKUSTIK TRIO EKVILIBRIOS

Odsvirali glazbeni vremeplov hitova
Objavljeno 21. rujna, 2020.
Vjerojatno vam je poznata situacija u kojoj sjedite u kafiću ili pak u restoranu i udubljeni ste u razgovor sa svojim sugovornicima. U daljini tiha i nenametljiva glazba, netko uživo svira i pjeva, ali pri tome vam ne ometa razgovor i užitak u ambijentu. No, malo-pomalo, ta udaljena glazba vas osvaja, prestajete pričati i prepuštate se glazbenicima. Upravo takvu atmosferu nudi mladi osječki glazbeni sastav - Ekvilibrios. Riječ je o akustričnom triju koji čine Ivan Medved (cajon), Doris Despot (gitara) i Ines Kršćanski (vokal). Za Ivanom i Doris već postoje iskustva svirke u drugim bendovima, za Ines je ovaj trio prvo iskustvo javnih nastupa "ispred mikrofona".

Osnovani su prije dvije godine, jednostavno su se nakon neke glazbene probice "kliklnuli" i od tada više-manje redovito nastupaju, sviraju obrade brojnih poznatih glazbenika. Bliski su pop, jazz i funky glazbenom izričaju. Tako bilježimo njihov nastup u vanjskom prostoru osječkog Sokol centra. I dogodila se situacija s početka priče, dobro popunjeni stolovi terase i prije početka nastupa, Osječani udubljeni u svoje razgovore gotovo da i nisu primijetili početak nastupa trija, a onda su se nakon dva, tri uvodna songa potpuno uključili u mali glazbeni vremeplov. Naime, Ekvilibrios je napravio prelet kroz glazbenu povijest, od etabliranih i svevremenskih hitova (Roy Orbison, Eric Clapton, Josipa Lisac), preko hitova novijeg datuma (Jinx, Amy Winehouse, Dino Dvornik, Pavel), do najnovijih hitova s top-lista domaće i inoglazbene scene. Podjednako dobro se i u pjevačkom i sviračkom dijelu nose s različitim glazbenih žanrovima, ovaj trio izvodi ih rasterećeno, bez namjere da se svojom izvedbom nadmeće s originalom ili da glasnoćom traži pozornost okupljene publike.

Zanimljivo je kod ovog trija kako se glazbom bavi iz ljubavi. Naime, tijekom radnog dijela dana svatko od ovih troje, još uvijek mladih ljudi, bavi se poslovima vezanim uz svoje formalno obrazovanje. Glazbi pristupaju iz ljubavi i to se osjeti u njihovim izvedbama.

Pratite najave njihovih idućih nastupa, bit će ih još ove jeseni i, ako niste, priuštite si odlazak. Nemojte se iznenaditi ako, primamljeni prepoznatljivim taktovima, i zaplešete. D. Kuštro
Možda ste propustili...

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

NOVI HITOVI SPREMNI ZA GLASANJE

Objavljeni konkurenti za Hit ožujka

Najčitanije iz rubrike