Regija
OD OVOGA TJEDNA U OPĆOJ BOLNICI VIROVITICA

Otvara se Središnji izolacijski prostor za pozitivne na COVID
Objavljeno 21. rujna, 2020.
Prostor se otvara sljedeći tjedan, imat će osam izolacijskih soba, a u njemu će biti i oni koji su testirani i čekaju nalaz

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz predsjednicu Upravnog vijeća Opće bolnice Virovitica i pročelnicu Službe za poslove župana i opće poslove Jasnu Abramović te ravnatelja ove ustanove Dinka Blaževića obišao je prostor u kojem će se nalaziti osam soba gdje će se od ovoga tjedna nalaziti Središnji izolacijski prostor za pozitivne na COVID-19, ali i one koji će pritom čekati nalaz za virus SARS-CoV-2.

– Središnji izolacijski prostor dobili smo prenamjenom prostora koji je nekada korišten za potrebe intenzivne skrbi kirurških pacijenata. Prostori nove izolacije zadovoljavaju epidemiološke i/ili infektološke kriterije, odnosno imaju tzv. infektološki krug: zaposlenik pod punom zaštitnom opremom ulazi u sobu, uzima bris ili pruža njegu pacijentu te izlazi na balkon, gdje skida opremu i zrači se. Tu će biti osam izolacijskih soba namijenjenih onim pacijentima koji zahtijevaju bolničko liječenje, a testirani su i čekaju nalaz testiranja na SARS-CoV-2. Ovaj prostor smo osigurali uz postojeće kapacitete, no ako dođe do većeg broja oboljelih, uvijek možemo u vrlo kratkom roku druge prostore virovitičke bolnice prenamijeniti za potrebe izolacije, kao što smo činili i početkom pandemije bolesti COVID-19. U Središnjem izolacijskom prostoru radit će 12 medicinskih sestara i tehničara, koji će se kontinuirano, tijekom 24 sata, uz dežurnog liječnika, skrbiti za pacijente – naglasio je ravnatelj Opće bolnice Virovitica Dinko Blažević.

Župan Andrović je nakon obilaska prostora gdje će biti Središnji izolacijski prostor kazao:

– U ovu investiciju krenuli smo u rano ljeto, poštujući najave epidemiologa o drugom valu zaraze koronavirusom. Danas, kada vidimo kako se povećava broj pozitivnih, pokazuje se kako je to bio dobar potez jer njime se brinemo za sigurnost i zdravlje naših stanovnika. Novi prostori u cijelosti zadovoljavaju sve epidemiološke i sigurnosne mjere.

Vrijednost investicije iznosi 300.000,00 kuna, a predstavlja ulaganje Opće bolnice Virovitica i Virovitičko-podravske županije. RI
300

tisuća kuna vrijednost je investicije, a novac su izdvojile Opća bolnica Virovitica i Virovitičko-podravska županija
Možda ste propustili...

DO 30. LISTOPADA AKCIJA “MANJE ORUŽJA - MANJE TRAGEDIJA”

HVIDR-a apelira na građane da vrate oružje

ZAVRŠENA MONTAŽA VRLO KVALITETNE DIGITALNE OPREME

Uskoro 3D filmovi u kinu u Županji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

FARMA SVINJA OPG-A ČOLAKOVAC-MIJIĆ

iz Gradišta će u 2021. pršutarima isporučiti 1600 butova

2

O NEDOSTATKU PEDIJATRA NA MIHOLJAČKOM VIJEĆU

Grad liječniku daje stan

3

BUNDEVA SVE TRAŽENIJA NAMIRNICA

Belcarove rekorderke
ukras su i poslastica