Regija
ASFALTOM ŽELE POVEZATI ČAČINCE I CRNAC

Od Paušinaca do Krivaje voziti bez oblaka prašine
Objavljeno 20. rujna, 2020.
Tko god se vozi od Paušinaca prema Krivaji, bilo to "brzinom vjetra" ili "puževim korakom", požalit će se da prolazi kroz oblak prašine. Ovo je cesta gdje caruju prašina i makadam, gdje kamenje s ceste pršti poput šrapnela. Cesta je to koja spaja dvije općine, Čačince i Crnac, ali i cesta koja će, u budućnosti, znatno poboljšati i povezanost s obližnjom Čađavicom, jer će skratiti i ubrzati put, ali tek kada bude asfaltirana.

O tome je bilo riječi prigodom posjeta virovitičko-podravskog župana Igora Androvića sa suradnicima Općini Čačinci, gdje je razgovarao s dvojicom načelnika općina, Mirkom Mališem (Čačinci) i Matom Damjanom (Crnac).

– Riječ je o županijskoj cesti Paušinici – Krivaja koja povezuje ove dvije općine. Ona je trenutno makadamska. Cilj nam je naći mogućnosti kako bi ju modernizirali, odnosno asfaltirali. Dužina ceste je 5,3 kilometara i bit će potrebna financijska sredstva kako bi odradili taj projekt i ono što mogu potvrditi jest da smo načelnik Crnca Mato Damjan i ja dogovorili kako će naše dvije općine sufinancirati ovaj projekt. Izgradnjom ove ceste rasteretili bi dio dionice Čačinci - Zdenci prema Općini Crnac, a svakako je važno kako bi i poljoprivrednicima omogućili lakši pristup njihovim površinama – rekao je načelnik Općine Čačinci Mirko Mališ.

Načelnik Crnca Mato Damjan istaknuo je također važnost ove ceste za svoju općinu.  RI
Možda ste propustili...

DRŽAVNO NATJECANJE IZ INFORMATIKE

Boris Boronjek treći u državi

ZAVRŠENA MONTAŽA VRLO KVALITETNE DIGITALNE OPREME

Uskoro 3D filmovi u kinu u Županji

KOŠARKAŠI I KOŠARKAŠICE POTVRDILI KVALITETU USTRAJNOG RADA

Najbolji sportaši Županje za 2019.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

FARMA SVINJA OPG-A ČOLAKOVAC-MIJIĆ

iz Gradišta će u 2021. pršutarima isporučiti 1600 butova

2

O NEDOSTATKU PEDIJATRA NA MIHOLJAČKOM VIJEĆU

Grad liječniku daje stan

3

BUNDEVA SVE TRAŽENIJA NAMIRNICA

Belcarove rekorderke
ukras su i poslastica