Sport
SLAVONSKI DERBI ODBOJKAŠA

„Mursaši“ maksimalni na superligaškoj premijeri
Objavljeno 20. rujna, 2020.

Počela je Superliga odbojkaša, a na otvaranju u Gradskom vrtu odigran je slavonski derbi koji je završio prema očekivanjima. Mursa-Osijek svladala je Marsoniju u tri seta, a domaćin je do prvih bodova stigao s kombiniranim sastavom. Odlučio je trener Mario Teppert nakon finala Kupa malo odmoriti neke uzdanice (Matoković i Ivančić na klupi, K. Šućur imao kratke role, Stanković ozlijeđen). Zato je bilo minuta za Suka, Prlića, J. Šućura, Peljušića, Majera i Šmitala, koji su pokazali da "mursaši" imaju potrebnu širinu kadra koji može odraditi posao.

- Imali smo prije dva dvoboja u Kupu Hrvatske, gdje nije bilo mnogo prostora za kombiniranje. Zato sam odlučio malo promiješati karte protiv Marsonije, gdje smo ostvarili planiranu pobjedu u tri seta - rekao je nakon dvoboja Teppert.

Susret je potrajao 74 minute, domaćin je glatko dobio prvi set, pa se u drugom opustio kod vodstva 14:7. Brođani, predvođeni Budimom i Barišićem, stigli su nadomak izjednačenju, ali nisu iskoristili četiri set-lopte. Nakon propuštenih prigoda, u trećem setu domaćin je ponovno sve kontrolirao i potvrdio očekivana tri boda. N.B.

MURSA-OSIJEK – MARSONIA 3:0


OSIJEK – Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 50: Suci: Vedriš i Bingula (oba Zagreb).
MURSA-OSIJEK: Bogdanović, Kraljević, Marinović, Matoković, K. Šućur, Suk, Prlić, Ivančić, J. Šućur, Varga, Peljušić, Nedić, Šmital Majer.
MARSONIA: Ilić, Kovačević, Pejanović, Dugandžić, Budim, Švaganović, Mandura, Aračić, Popović, Odobašić, Barišić, Boroz.
REZULTAT PO SETOVIMA: 25:14, 29:27, 25:17

Možda ste propustili...

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA TREĆE UZASTOPNO GOSTOVANJE

Zekić još uvijek vrti opcije za Poljud

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

BAKLJA ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024.

Upaljen olimpijski plamen u drevnoj Olimpiji

Najčitanije iz rubrike