Kultura
IZLOŽBA FOTOGRAFIJA ČUVENIH OSJEČKIH FOTOGRAFA

Impresivni pejzaži iz objektiva Domagoja i Marina Topića
Objavljeno 19. rujna, 2020.

Subotnje prijepodne bilo je kao stvoreno za ugodno druženje s dragim ljudima i malu izložbu velikih fotografija na osječkoj glavnoj tržnici, točnije u antikvarijatu "U mom dvorištu".

Riječ je o izložbi osječkih fotografa, inače oca i sina, Domagoja i Marina Topića, koji nam u šali priznaje da ponekad ni on ne zna koji je od njih dvojice snimio koju fotografiju. Inače, ideja za izložbu je došla od Mladena Radića koji vodi antikvarijat, a Marin Topić rado se odazvao pozivu dugogodišnjeg prijatelja.

"Mladena poznajem godinama, a puno smo surađivali i za vrijeme dok je bio ravnatelj Muzeja Slavonije, pa mi nije bio problem gostovati na ovoj izložbi. Sin i ja se godinama bavimo fotografijom i ideja o izložbi uz subotnje druženje s dragim ljudima, na ovako važnom mjestu za Osječane, nas je oduševila. Tu je manje važna izložba, a puno su važniji susreti i razgovori koji se uz to izrode. Inače, predstavili smo samo malen dio našeg rada, svega sedam slika, a glavni motiv koji se protezao je slavonski pejzaž. Volio bih kad bi ovo postala tradicionalna subotnja priča i kad bi smo se ovdje družili uz brojne umjetničke eksponate.", podijelio je s nama čuveni osječki fotograf Marin Topić.

Izložbu će biti moguće pogledati sljedećih desetak dana, u već spomenutom antikvarijatu "U mom dvorištu", na glavnoj osječkoj tržnici (strana uz Radićevu ulicu). E.N.

Možda ste propustili...

ODAZVALI SE POZIVU IZ ZAGREBA

Požežani na 8. dječjim susretima

NOVA PREMIJERA STUDIJA ZA SUVREMENI PLES I IRME OMERZO: “SPEKTAKL”

O uvjetima, značenjima i razlozima zajedništva

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VINKO BARIĆ U OSIJEKU

Ne mogu pratiti Matakovićevo ludilo u stripu

2

ENI KATARINI HALER 38. NAGRADA GJALSKI

Osječanka najmlađa u povijesti dodjele

3

IZLOŽBA U GISKO-U U POVODU MJESECA HRVATSKE KNJIGE

Obitelj Truhelka za svoj Osijek i buduće naraštaje