Novosti
STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

U OBŽ pet novopozitivnih, 77 novih kontakata u samoizolaciji
Objavljeno 19. rujna, 2020.

U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirano je ukupno 232 uzorka, a od kojih je pet bilo pozitivno na koronavirus. Tri novozaražene osobe su iz Osijeka, a po jedna iz Čepina i s područja Općine Magadenovac.


Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek nalazi se 16 pacijenata oboljelih od COVID-19, no nitko nije na respiratoru.


Jučer su epidemiolozi odredili samoizolaciju za 77 kontakata novopozitivnih osoba, pa je pod tom mjerom na području Osječko-baranjske županije trenutno 393 osoba.


Policija je obavila 36 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji, a kršenje te mjere utvrdila je za jednu osobu iz Belog Manastira, dok su ostali zatečeni na prijavljenoj adresi.
Inspektori i službenici Ravnateljstva civilne zaštite obavili su 45 nadzora provođenja epidemioloških mjera, i to 18 prodavaonica i trgovina, 7 svatova, 5 gospodarskih subjekata, 4 ugostiteljska objekata, 3 pekarnica, 2 noćna kluba i po jednu benzinsku crpku, frizerski salon, cvjećarnicu, ljekarnu, mesnicu i uslužnu djelatnost, a za uočene nepravilnosti izrekli su 15 upozorenja. D.Ku.

Možda ste propustili...

JEDAN OD VODEĆIH HRVATSKIH PEDAGOGA

Preminuo Vlatko Previšić

HRVATSKA JE IZABRALA 11. SAZIV HRVATSKOG SABORA

HDZ relativni pobjednik, Andrej Plenković ponovno mandatar?