Sport
DRUGA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA

Slavonci su sredinom tjedna bili savršeni, kad bi bar to i ponovili
Objavljeno 19. rujna, 2020.

Hrvatski drugoligaši ubrzanim ritmom idu kroz prvenstvo. Sredinom tjedna na programu su bili susreti pete etape, a već ovoga vikenda igra se 6. kolo. Nove izazove imaju i nogometaši tri slavonska drugoligaša, Osijek II i Cibalia igraju kod kuće, dok je pred BSK-om gostovanje u metropoli. Sve utakmice, one u Osijeku i Vinkovcima, kao i BSK-ova kod Rudeša, počinju u 16.30 sati. Sva tri slavonska kluba sredinom tjedna ostvarila su pobjede, a želja im je i ponoviti taj savršen učinak.


Zadržati ritam

Ohrabreni ovotjednom pobjedom na domaćoj premijeri Bjelobrđani odlaze na peto ovosezonsko gostovanje, u Zagreb kod Rudeša. Momčad ponovno neće biti kompletna, budući da su se ozlijeđenima Muženjaku i Loziću, nakon sraza sa Solinom, pridružili Dalić i Aleksić.


- Pogled na redoslijed ukazuje da domaćin danas mora tražiti kompletan učinak za koji će doista morati biti na visokoj razini, budući da planiramo nastaviti niz utakmica u kojima smo uzeli ponešto. Svaki je bod u konkurenciji prilično teško zaslužiti, pa stoga znamo kako se moramo postaviti da bismo do toga i došli - poručio je Matija Mišić, koji će, od 16.30 sati, zauzeti startnu poziciju u momčadi koja će, u formaciji 3-5-2, izgledati ovako: Ilinčić - Periša, Gavrić, Majtanić - Raguž, Gbane, I. Mihaljević, Mišić, Župan - Čikvar, Dabro.
Potvrditi Dugopolje

Momčad Osijeka II iz Dugopolja vratila se s punim plijenom, pa je tako uspjela povezati dvije pobjede i s optimizmom gleda na nastavak drugoligaške utrke u kojem ih već u nedjelju čeka domaći susret protiv Međimurja. Osječani su sad u ritmu koji im utakmice donosi svaka tri do četiri dana, što nije nimalo lak posao za trenera Igora Tolića, s obzirom na to da nema baš preširok fond igrača.


- Pokazali smo u Dugopolju kako možemo biti uspješni i na teškim gostovanjima. No, svaka pobjeda u gostima stvara obvezu da ju se potvrdi na domaćem terenu, posebice kada je raspored ovako zgusnut. Sad nas očekuju dva domaćinstva zaredom, jer nakon Međimurja u srijedu igramo odgođeni susret protiv Croatije i bilo bi odlično kada bismo uspjeli uzeti svih šest bodova. No, prvo trebamo svladati Međimurce - rekao je Aleksa Latković, strijelac pobjedonosnog pogotka u Dugopolju. Susret Osijek II - Međimurje igra se u nedjelju, na stadionu u Gradskom vrtu (16.30), a moći će ga pratiti i gledatelji sa zapadne tribine. Za ulaz vrijede ista pravila kao i kod prve momčadi, mogu na stadion s prošlosezonskim godišnjim ulaznicama. Vjerojatni sastav Osijek II: Barešić, Magdić, Gačić, Barišić, Benić, Prpić-Bosanac, Ljubić, Kuprešak, Todorov, Latković, Sekulić.
Uz potporu s tribina


Lakše se diše u Cibaliji nakon pobjede u Opatiji, prve u ovom prvenstvu. No, Vinkovčane i nakon pet kola tražimo u donjem dijelu ljestvice, s obzirom na samo četiri osvojena boda. Nadaju se da mogu popraviti saldo već danas kada pokraj Bosuta gostuje druga momčad zagrebačkog Dinama. Olakšavajuća okolnost za domaće je ta što će nakon dužeg vremena imati i podršku s tribina.


- Potpora našoj momčadi itekako će dobro doći, posebno našim mladim igračima. Zato i pozivam navijače i naše simpatizere neka dođu danas na tribine dati nam potporu - rekao je Petar Tomić, trener Cibalije, koji smatra da u odnosu na današnjeg suparnika ipak prednost može biti iskustvo pojedinih njegovih igrača.
- Dinamo je u prošlom kolu dosta ispremiješao momčad, no u kakvom god sastavu dođu u Vinkovce ta momčad zaslužuje respekt. Imaju nekolicinu igrača koji će jednoga dana igrati i za prvu momčad Dinama, a vjerojatno i za reprezentaciju Hrvatske. Na našoj strani je iskustvo, idemo pobijediti, jer bodovi iz Opatije neće nam vrijediti ako ne počnemo pobjeđivati na domaćem terenu - dodao je Tomić, koji ponovno ima problema sa sastavom zbog ozljeda. Out su Marijan Antolović, Karaula, Karinović, Janović, a upitan je i Jazvić. D. Lekšan/D. Keler/K.Lacković

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Parovi 6. kola
Rudeš - BSK, Dubrava TK - Opatija, Hrvatski dragovoljac - Inter Zaprešić, Junak - Dugopolje i Cibalia - Dinamo II igraju danas (subota), od 16.30 sati, kada počinju i sutrašnje utakmice: Osijek II - Međimurje, Croatia - Sesvete i Orijent 1919 - Kustošija. Odgođen je susret Solin - Hajduk II.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike