Osijek
AKTIVNO NA GRADILIŠTIMA U IT PARKU U GACKOJ ULICI

Nakon kanalizacije slijedi gradnja prometnica. Mono diže zgradu s četiri etaže
Objavljeno 19. rujna, 2020.

IT park u Gackoj ulici, jedan od strateških projekata Grada Osijeka, vrijedan 38 milijuna kuna, napokon je krenuo u realizaciju. Odnosi se to na gradnju komunalne infrastrukture, jer tvrtka Mono, prva koja je odlučila ondje sagraditi svoj poslovni prostor, počela je graditi i prije nego što je Grad započeo posao kojim će se stvoriti preduvjeti da u IT park uđu i druge zainteresirane tvrtke.

Na parceli površine 26.000 četvornih metara sada se već vide konture budućeg modernog kompleksa, postavljeno je 90 posto kanalizacije, a uskoro će početi gradnja prometnica. Potom slijedi druga faza radova, u sklopu koje će se u središtu parka podignuti središnja zgrada - inkubator površine 4400 četvornih metara koji će biti dom mnogim mikro i malim IT tvrtkama u razvoju, s maksimalno 20-30 zaposlenih, koje će se po prihvatljivoj cijeni moći koristiti poslovnim prostorima IT parka. Od te se zgrade, dodaju u Gradu, očekuje i sinergijski efekt kroz razmjenu znanja, iskustava i poslovnih prilika tih malih korisnika s devet velikih IT firmi koje će svoje novo sjedište podignuti na jednoj od okolnih parcela, što će dodatno potaknuti cijelu osječku IT scenu.

Završetkom komunalne infrastrukture IT parka do kraja ove godine, već 2021. park će dobiti svog prvog stanara - tvrtku Mono, koja se bavi proizvodnjom softvera za medicinski, farmaceutski i bankarski sektor. Tvrtka trenutačno zapošljava okruglo 100 ljudi, a njezina će buduća zgrada imati kapacitet 150 zaposlenika.

"Radovi napreduju planiranom dinamikom. Trenutačno je postavljena osnovna konstrukcija za prve tri etaže i radi se na izradi završne, četvrte. Nakon toga slijedi zatvaranje objekta i unutrašnji radovi, a useljenje očekujemo u rujnu iduće godine. Ova će nam zgrada znatno unaprijediti poslovanje jer, uz objedinjavanje timova koji su trenutno raspršeni u više objekata, uvodi i napredna tehnička rješenja i komfor za zaposlenike na vrlo visokoj razini. U skladu s tim očekujemo bolju organiziranost i produktivnost i u konačnici bolje poslovne rezultate", poručuje Denis Sušac, direktor Mona.

Prilikom nedavnog obilaska radova u Gackoj zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš još je jednom pozvala sve investitore da se jave u svakom trenutku ako su zainteresirani za česticu u IT parku u Gackoj. Javni je poziv otvoren do popunjavanja svih čestica. S obzirom na to da je izgradnja komunalne infrastrukture u punom jeku, kao i gradnja poslovne zgrade tvrtke Mono, sada su na potezu sve one IT tvrtke koje su s velikim nestrpljenjem čekale realizaciju ovog projekta. I. Alilović
Možda ste propustili...

2. KONGRES HRVATSKOG DRUŠTVA ZA BUBREG OKUPIO 250 NEFROLOGA

Kroničnu bubrežnu bolest ima 12 % populacije u RH, a mnogi ne znaju da su bolesni

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

Najčitanije iz rubrike