Mozaik
SURAĐUJE S OSCAROVKOM DIABLO CODY

Madonna režira biografski film o svom životu i glazbi
Objavljeno 19. rujna, 2020.
Kraljica popa, Madonna, režirat će cjelovečernji biografski film o vlastitu životu, koji uskoro kreće u produkciju, objavio je najveći američki filmski studio Comcast Corp‘s Universal Pictures. Šezdesetdvogodišnja pjevačica i glumica na scenariju za film surađivat će s Oscarom nagrađenom scenaristicom filma "Juno" Diablo Cody. Produkciju će potpisati zajedno s Amy Pascal, koja je za Oscara bila nominirana čak triput. Izvršni producenti filma bit će Sara Zambreno i Madonnin dugogodišnji menadžer Guy Oseary.


- Želja mi je prenijeti nevjerojatno putovanje na koje me život odveo kao umjetnicu, glazbenicu, plesačicu i ljudsko biće koje pokušava pronaći svoje mjesto u svijetu. U fokusu filma bit će glazba, glazba koja me tjerala naprijed i umjetnost koja me održala na životu. Toliko je neispričanih, inspirativnih priča i tko bi ih bolje ispričao od mene same. Želim podijeliti uzbudljivu vožnju svojeg života vlastitim glasom i vlastitom vizijom - najavila je Madonna svoj biografski film.


Datum izlaska filma, kao i ime glumice koja će je utjeloviti u novome projektu, još nije poznat. Sigurno je da će film biti prepun događaja i priča koje su formirale današnju pop-kulturu. Ne treba zanemariti ni činjenicu da je Madonna dosad u svijetu prodala više od 335 milijuna albuma, a proglašena je i soloizvođačem s najvećom zaradom od koncertnih turneja. U životopis je upisala 225 osvojenih prestižnih nagrada te gotovo 5000 naslovnica prestižnih svjetskih časopisa. Tijekom 50 godina karijere glumila je u filmovima "Evita", za glavnu je ulogu nagrađena Zlatnim globusom za najbolju glumicu, "Njihova liga", "Očajnički tražeći Susan", a godine 2011. režirala je povijesnu dramu "W/E", priču o britanskome kralju Edwardu VIII. i njegovoj odabranici Wallis Simpson.
Režirala je i producirala i dokumentarni film "I Am Because We Are" o djeci u Malaviju. "Truth or Dare", dokumentarni film o Madonninu životu, bio je najgledaniji glazbeni dokumentarac od njegove objave 1991. pa sve do 2002. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike