Sport
ANTE MAJSTOROVIĆ STRIJELAC POGOTKA ZA OSIJEK:

Drugo poluvrijeme nam je pokazalo da u HNL-u možemo napraviti puno toga
Objavljeno 18. rujna, 2020.
Ante Majstorović drugi put se upisao u listu strijelaca u dresu Osijeka u nekoj europskoj utakmici. Prošle sezone bio je strijelac pogotka koji je Osijeku donio pobjedu i produžetke, a poslije i jedanaesterce protiv sofijskog CSKA. Na žalost, Osijek je tada ispao jer je bugarska momčad bila s(p)retnija u izvođenju udaraca s bijele točke. Majstorović je bio strijelac i ove godine u 2. pretkolu Europske lige, kada je, također glavom, pogodio mrežu Basela 1893. Na žalost, bio je to samo počasni pogodak, kojim je Osijek uspio smanjiti vodstvo Švicaraca i na kraju ublažiti poraz. Nažalost, do kraja susreta bijelo-plavi nisu postigli drugi pogodak, kojim bi se izborili produžetci.


Strijelac pogotka za Osječane bio je kritičan prema svojoj igri i igri svojih suigrača u prvom poluvremenu.


- Prvo poluvrijeme bilo je – božesačuvaj. Ni nama nije jasno kako smo izgledali tako nemoćno. Možda smo i malo precijenili protivnika, pa smo stalno bili pod ručnom. Stajali smo daleko od igrača, oni bi stalno bili i brži i jači, baš u svakoj borbi za loptu. Jednostavno ih nismo u tih 45 minuta mogli pratiti, uvjerivši se da su zaista kvalitetna momčad. Onda smo otpustili kočnicu i nešto sasvim drugo pokazali u nastavku, kada smo ih u svemu nadigrali - rekao je strijelac jedinog zgoditka za bijelo-plave.


Moglo je na kraju ispasti i puno ljepše za Osječane, koji su u nastavku odigrali daleko bolju utakmicu, a uz postignut pogodak stvorili su i nekoliko prilika.
- Kada smo vidjeli da možemo, nekako smo se osokolili i stalno jurišali prema njihovu golu. Bilo je baš puno prilika, pogodili smo i vratnicu, pucali i pokušavali na sve načine, no samo jednom smo zabili. Tada se pokazalo da i mi imamo kvalitetu kojom možemo čak i nadigrati takvog suparnika, no prije svega to moramo sami shvatiti. Krivo mi je što u svim tim važnijim dvobojima, kada odlučuju nijanse, ostanemo kratki. Ipak, ohrabrenje nam treba biti igra iz drugog poluvremena, kojom u HNL-u i Kupu Hrvatske možemo napraviti puno toga. Nije mi baš neka utjeha što sam u svom trećem europskom nastupu za Osijek postigao drugi gol (prvi je bio protiv CSKA prošle sezone), puno bi mi draže bilo da smo prošli dalje, ali ne vrijedi sada previše tugovati. Idemo optimistično dalje, popraviti stvari u prvenstvu i krenuti prema mjestu koje nam pripada. NK Osijek/K.L.

Možda ste propustili...

MALA ODBOJKA NA REGIONALNOJ RAZINI

Rivalima motiv za dalje, Mursi primat

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

Najčitanije iz rubrike