Sport
ŽDRIJEB PLAY-OFFA EUROPSKE LIGE

Dinamo ovaj put najbolje prošao
Objavljeno 18. rujna, 2020.
Četiri hrvatska kluba doznala su svoje potencijalne suparnike u play-offu Europske nogometne lige, posljednje runde prije skupina toga natjecanja. Nadali smo se kako će večeras u bubnju biti i listić s imenom Osijeka. Preduvjet za to bio je prolazak bijelo-plavih protiv Basela što se, nažalost, nije dogodilo. Basel će u trećem pretkolu biti domaćin ciparskom Anorthosisu, a ako prođe tu prepreku, dočekat će boljeg iz susreta između sofijskog CSKA-a, koji je prošle godine izbacio Osijek, također, u drugom pretkolu, i momčadi B36 s Farskih otoka. Prigodom ždrijebanja preostalih hrvatskih predstavnika daleko najviše sreće imao je zagrebački Dinamo, koji nakon ispadanja u trećem pretkolu Lige prvaka svoju europsku priču nastavlja u play-offu Europske lige gdje će na domaćem terenu igrati protiv boljeg iz dvoboja 3. pretkola između malteške Floriane i Flore Tallin iz Estonije. Ako "modri" budu na visini zadatka, prolazak ne bi trebao doći u pitanje.


U petak su u Nyonu svoje potencijalne suparnike u zadnjem pretkolu doznali Rijeka, Hajduk i Lokomotiva. No oni prvo moraju preskočiti 3. pretkolo, koje je na rasporedu 24. rujna. Rijeka će u 3. pretkolu na Rujevici ugostiti ukrajinsku momčad Kolos Kovalivka, a ako prođe, sigurno će gostovati kod boljeg iz susreta između danskog Copenhagena i poljske Piast Gliwice. Danska momčad u čijim redovima igraju Robert Mudražija i Karlo Bartolec sigurno ima ulogu favorita. Hajduk u trećem pretkolu ima visoku prepreku proći turski Galatasaray u Istanbulu. Ako učine pothvat, prolazak u skupine tražit će ponovno u gostima protiv boljeg iz para Willem II - Glasgow Rangers. Lokomotiva će u 3. pretkolu gostovati u Švedskoj kod Malmoea, a prođe li u play-offu, igrala bi kod kuće protiv boljeg iz susreta između španjolske Granade i Locomotive iz Tbilisija. Utakmice play-offa Europske lige igraju se 1. listopada.


Od ostalih zanimljivih parova istaknimo kako dobre izglede za prolazak ima moldavski Sheriff kojeg vodi Zoran Zekić, a u kojemu je kompletna osječka kolonija (Mikulić, Lukić, Mioč). Momčad bivšeg trenera Osijeka u trećem pretkolu prvo će dočekati irski Dundalk, a potom, ako prođe, ponovno u Tiraspolu ugostiti boljeg iz susreta KI (Farski otoci) - Dinamo Tbilisi. "Osječka kolonija" u Litvi, ona u Suduvi (Kardum, Pušić, Tadić), prvo će gostovati kod finskog KuPS-a, a prođe li, morat će ponovno u goste kod boljeg iz susreta Djurgården (Švedska) - Cluj. Besiktas Domagoja Vide prvo će ugostiti portugalski Rio Ave, za koje igra bivši "bijelo-plavi" Nikola Jambor. Pobjednik iz toga susreta ugostit će vjerojatno veliki Milan, koji prvo mora kod kuće preskočiti norveški Bodo Glimt. K.L.
Ako "modri" budu na visini zadatka, prolazak ne bi trebao doći u pitanje
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana