Regija
PRAĆKAŠ ZDRAVKO LUKAČEVIĆ

Stablo oraha za divovsku praćku
Objavljeno 18. rujna, 2020.
Prije tri tjedna spušten je zastor na 21. praćkijadu u Radikovcima, natjecanje u gađanju iz gumene praćke. A Zdravko Lukačević iz Donjeg Miholjca, strastveni izrađivač praćki, nego je počeo pripreme za izradu velike praćke koja će biti visine tri metra i nalazit će se na metalnom postolju. U svoje dvorište ovih je dana dopremio stablo oraha dužine 2,5 metara za rašlje, a koje je pronašao tijekom slučajne šetnje uz Dravu. Potrebne grane su u obliku slova Y, a stablo je Zdravko obradio i pripremio za sušenje.


- Drvo se mora sušiti neko vrijeme, a onda ću ga obraditi, a potom i zaštiti od crvice i vlage. Kod trgovaca se moram raspitati za zaštitno sredstvo, iako je najbolja sirova nafta. Što se tiče gumenog pojasa koji se pričvršćuje gornjim uglovima grane, još nisam smislio od čega to napraviti. Za sada razmišljam o zračnici nekog velikog radnog stroja ili traktora - kazao je Lukačević, i dodao da za onaj dio gdje se stavlja municija (kamen ili krumpir), već ima pribavljenu bivolju smeđu kožu.


- Jedan prijatelj koji je radio u Njemačkoj kao tapetar, a sada živi u Donjem Miholjcu, dao mi je bivolju kožu koja je proizvedena u Meksiku. Fantastične je kvalitete. Radujem se ovom poslu koji me čeka sljedeće godine – napominje Lukačević. Kaže da je plan da golema praćka bude gotova do 22. praćkijade i bit će njegov dar toj manifestaciji.
Atraktivna praćka bit će postavljena u dvorištu društvenog doma u Radikovcima. Tako će brojni posjetitelji koji će pohoditi praćkijadu, ali i mještani Radikovaca imati priliku trenirati ili se fotografirati za uspomenu. Divovska praćka bit će zaštitni znak ovog malog miholjačkog mjesta i njegove zanimljive manifestacije. S. Fridl
Stablo za rašlje obradit će za praćku visine tri metra, koja će biti pokazana na 22. praćkijadi
Možda ste propustili...

ŽELE SUVREMENIJU TEHNIČKU OPREMU I SOLARNE PANELE

Zbog specifičnog vlasništva SIC se ne može javljati na natječaje

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

Najčitanije iz rubrike