Sport
ONLINE ŠAHOVSKO EUROPSKO PRVENSTVO ZA MLADE

Slavonske uzdanice igraju u Vukovaru
Objavljeno 18. rujna, 2020.
Od petka do nedjelje i Hrvatska je jedna od postaja u kojoj se održava online Europsko prvenstvo u ubrzanom šahu za uzrast do 12, 14, 16 i 18 godina.

Ovogodišnja europska šahovska smotra za mlade održava se u posve neobičnim okolnostima, zbog korone njih tisuće neće se okupiti na jednom mjestu, nego će igrati online, svatko u svojoj državi, uz budni pogled suca i kamera, tako da ne bi bilo nikakvih nepravilnosti. U Hrvatskoj su čak tri grada domaćina online Eura, igračice i igrači iz regije istok okupit će se u Vukovaru, domaćin za šahiste s juga je Zadar, a oni iz unutrašnjosti nadmetat će se u Zagrebu. U sva tri grada turnir će početi u petak popodne, i trajat će do nedjelje navečer.

U gradu heroju, u sportskoj dvorani u Borovu naselju, nastupit će i tri slavonske uzdanice, Vukovarka Josipa Zovko, Ester Jurić iz Strizivojne te Osječanin Matej Borzan. Svojim dobrim rezultatima na nacionalnim prvenstvima i turnirima izborili su nastup na EP-u, a želja im je potvrditi svoju kvalitetu i na toj velikoj sceni.

Sve partije moći će se pratiti uživo na platformama Tornelo i Chess24, a za vrijeme natjecanja nije dopušten ulazak u prostor za igru, ni razgovor s igračima, ili pak sa sucem. I. Li.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku