Regija
POČELE 55. VINKOVAČKE JESENI

Na Slavonskom sokaku
i 50-metarska šlinga
Objavljeno 17. rujna, 2020.

VINKOVCI

Iako se ovogodišnje, 55. Vinkovačke jeseni, zbog situacije s epidemijom koronavirusa, održavaju u ponešto drugačijem, kraćem obliku, večeras je u Vinkovcima – prilikom otvorenja Slavonskog sokaka – vladalo posebno ozračje, u duhu Jeseni koje svake godine u rujnu ispune srca Vinkovčana.

Jeseni, koje traju do 20. rujna, i počele su otvaranjem Sokaka gdje se, na trgu pored Bosuta, okupilo 40-tak izlagača s bogatom ponudom, uglavnom autohtonih proizvoda. Od šaranih tikvica, šlinga i zlatoveza preko prigodno ukrašenih suvenira do meda, rakija.... Nije nedostajala ni ugostiteljska ponuda, a ni tamburaška glazba. Velik broj posjetitelja obilazio je kućice na Sokaku, no tek nakon prolaska kroz punkt gdje im je mjerena temperatura, uz dezinfekciju ruku i besplatne maske.

Zanimljivost je, pak, da je Slavonski sokak ove godine ipak, i posebniji. Naime, dolaskom na obližnji Trg Franje Tuđmana posjetitelji imaju priliku hodati po šlingi dugačkoj 50 metara. Otvoren je i Vinski sokak gdje su se mogla kušati vina uglavnom lokalnih, slavonskih proizvođača.

U nastavku 55. Jeseni, slijedi ceremonija otvorenja 18. rujna navečer na pozornici u središtu grada i svečani mimohod 20. rujna kada će ulicama grada na Bosutu proći KUD-ovi iz Vukovarsko-srijemske županije.

S.Butigan

Možda ste propustili...

PREVENTIVNI PROGRAM “DUGINE BOJE”

Prepoznati tuđe i vlastite osjećaje

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

Najčitanije iz rubrike