Sport
BSK NA DOMAĆOJ PREMIJERI UVJERLJIV PROTIV SOLINA

Bjelobrđani pobjedom otvorili svoj novouređeni stadion, sad je red i za slavlje u Zagrebu
Objavljeno 18. rujna, 2020.
Nakon polugodišnjeg izbivanja nogomet se u Bijelo Brdo vratio na velika vrata. BSK je u srijedu imao domaću ovosezonsku premijeru u renoviranom zdanju na kojemu je prednjačio umjetni travnjak zbog čijeg su postavljanja štićenici trenera Tomislava Steinbrücknera uvodne četiri etape igrali u gostima.

Na startu prvenstva Druge HNL izgubili su od druge momčadi Dinama (0:3) da bi bodovnu berbu započeli u Zmijavcima porazivši Croatiju (2:0) te potom remiziravši u Splitu (2:2) i Sesvetama (1:1). Zajednički je nazivnik tih utakmica bio nekompletnost žuto-plavih koja se protegnula i za susret sa Solinom, koji je zasluženo kući otišao praznih ruku (3:1). S tom su se drugom pobjedom Bjelobrđani smjestili na ugodno peto mjesto na drugoligaškoj tablici uz dojam da ima potencijala i za znatno bolje igre od prekjučerašnje u kojoj gosti nisu imali izgleda izbjeći poraz.

Pretpostavljalo se da sadašnji BSK puno više vrijedi nego u dvije prethodne debitantske drugoligaške sezone kada je primarna bila borba za očuvanje statusa. Porođajne su muke očito prevladane i oči su usmjerene prema gore zbog čega je zimus doveden trener s prvoligaškim iskustvom, a klub postao poželjnije odredište za brojne nogometaše s, praktički, svih kontinenata. Nije stoga neočekivano da je svlačionica dobro popunjena kvalitetom elitnoga pedigrea te da mnogi sa strane pogledavaju u nju. Bit će ih još više kada se otvori prostor za gledatelje koji su dobili pozivnicu u susretu sa Solinom kojemu je Vedran Dalić zabio jedan, a prije i poslije njega Marko Dabro dva pogotka te se s ukupno šest smjestio na vrh (drugo)ligaških strijelaca.

- Malo smo se tražili u početku susreta u ambijentu koji je i za nas bio nov, ali kada smo uspjeli otvoriti mrežu gostiju, tada je bio trasiran put za ostvarivanje željene pobjede. Očekujemo ih znatno više nego proteklih sezona, a ohrabruje spoznaja da možemo igrati i bolje nego prekjučer kada pobjednik nije bio sporan. Tek je, međutim, start prvenstva i treba ići susret po susret kako bi se došlo do cilja, odnosno kompletnog zadovoljstva. Samopouzdanje je, nedvojbeno, naraslo tako da sutra s optimizmom odlazimo na noge Rudešu, koji je trenutačno u krizi. Unatoč problemima s ozljedama, vjerujemo da imamo resurse nastaviti niz pozitivnih rezultata u čijem kontekstu uvijek razmišljamo o punom uspjehu - prepričao je Dabro domaću premijeru razmišljajući o sljedećem gostovanju. Petom u prvenstvu, a trećem u metropoli gdje su prvo izgubili pa zatim remizirali i sada očekuju - pobjedu.

Dražen Lekšan
Sadašnji BSK vrijedi puno više nego u protekle dvije sezone kada se borio za opstanak u Drugoj HNL
Možda ste propustili...

HRGOVIĆ SE PRIPREMA ZA 1. LIPNJA

Meč će trajati nekoliko rundi

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

Najčitanije iz rubrike