Osijek
VREMENSKA PROGNOZA NEĆE IĆI NARUKU POLJOPRIVREDNICIMA

Do daljnjeg suho s nešto nižim temperaturama zraka
Objavljeno 18. rujna, 2020.
Unatoč predviđanjima da će se vrijeme koje je trenutno pravo ljetno promijeniti ovih dana, sedmodnevne vremenske prognoze ipak pokazuju da nam i u sljedećim danima vrijeme ostaje približno isto. Konkretno, u danima koji slijede ne bi trebalo biti oborina, a na svoje će doći tek ljubitelji nešto nižih temperatura. Danas (petak) tako bi dnevna temperatura trebala iznositi 24 stupnja, u subotu čak i stupanj viša, a potom se vraćaju one prave ljetne od 29 stupnjeva do 31 stupnja. U iduća tri dana snizit će se ipak i temperature noću i iznosit će, prema za sada dostupnim podatcima, niskih osam i devet stupnjeva.

Pravo ljeto ponovo se vraća u ponedjeljak kad će se i temperature noću opet podići na 14 - 16 stupnjeva. Vrijeme neće ići naruku poljoprivrednicima jer prema prognostičkim kartama kiše na području Osijeka i okolice nema čak sve do kraja listopada. Ipak, s vremenom će se dnevne temperature smanjivati do jesenski uobičajenih 14 stupnjeva.

Stoga, i ovaj vikend bit će prilika za razne aktivnosti na otvorenome i uživanje u pravim ljetnim danima, unatoč tome što kalendarski za šest dana počinje jesen...
M. Mihelić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike