Osijek
VREMENSKA PROGNOZA NEĆE IĆI NARUKU POLJOPRIVREDNICIMA

Do daljnjeg suho s nešto nižim temperaturama zraka
Objavljeno 18. rujna, 2020.
Unatoč predviđanjima da će se vrijeme koje je trenutno pravo ljetno promijeniti ovih dana, sedmodnevne vremenske prognoze ipak pokazuju da nam i u sljedećim danima vrijeme ostaje približno isto. Konkretno, u danima koji slijede ne bi trebalo biti oborina, a na svoje će doći tek ljubitelji nešto nižih temperatura. Danas (petak) tako bi dnevna temperatura trebala iznositi 24 stupnja, u subotu čak i stupanj viša, a potom se vraćaju one prave ljetne od 29 stupnjeva do 31 stupnja. U iduća tri dana snizit će se ipak i temperature noću i iznosit će, prema za sada dostupnim podatcima, niskih osam i devet stupnjeva.

Pravo ljeto ponovo se vraća u ponedjeljak kad će se i temperature noću opet podići na 14 - 16 stupnjeva. Vrijeme neće ići naruku poljoprivrednicima jer prema prognostičkim kartama kiše na području Osijeka i okolice nema čak sve do kraja listopada. Ipak, s vremenom će se dnevne temperature smanjivati do jesenski uobičajenih 14 stupnjeva.

Stoga, i ovaj vikend bit će prilika za razne aktivnosti na otvorenome i uživanje u pravim ljetnim danima, unatoč tome što kalendarski za šest dana počinje jesen...
M. Mihelić
Možda ste propustili...

UNATOČ PANDEMIJI KORONAVIRUSA NASTAVLJENA TRADICIJA ODRŽAVANJA ZMAJADE

Jakov Gregić iz OŠ Mladost došao sa zmajem, a kući otišao s novim biciklom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KAOS U PROMETU KAO POSLJEDICA NEPOSTOJANJA PAUK SLUŽBE

Beskrupulozni vozač blokirao
ulaz u autopraonicu, vlasnik
djelatnicu morao poslati kući

2

RASPISAN TEHNIČKI NATJEČAJ ZA NOVI VRTIĆ U TENJI

Niknut će moderna zgrada
za 120 vrtićaraca i jasličara

3

NEMA NI TRENINGA NITI REKREACIJE

Školske dvorane još su nedostupne sportašima i rekreativcima