Novosti
ŠKORO JOŠ UPITAN

Restart i Most dobit će naknadu izbornih troškova
Objavljeno 18. rujna, 2020.
Popisu stranaka kojima će se, moguće već do kraja tjedna, nadoknaditi dio izbornih troškova, Državno izborno povjerenstvo dodalo je i Restart koaliciju, Most NL i koaliciju stranaka SSIP, Fokus i Pametno jer su kompletirali svoja financijska izvješća.

DIP je prethodno izračunao naknade koje im pripadaju, ali je privremeno stopirao isplatu tražeći od stranaka "čiste račune", odnosno da prikažu sve prihode i troškove.

Nakon što su to učinili, Povjerenstvo im je odobrilo isplatu sredstava, a to bi se moglo dogoditi do kraja tjedna. Restart koalicija dobit će 5,5 milijuna kuna, Most NL 1,1 milijun, koalicija SSIP/Fokus i Pametno 405 tisuća kuna. Na svojim financijskim izvješćima još trebaju poraditi DP Miroslava Škore te Idris Sulejmani i SDA-Hrvatske, a ne učine li to do kraja studenoga, kada moraju zatvoriti posebne račune otvorene za izborno financiranje, moglo bi im se dogoditi da ostanu bez cijelog iznosa naknade. U slučaju Škorina DP-a ona iznosi 2,2 milijuna kuna, kod Sulejmanija i SDA-H po 20.250 kuna. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike