Regija
I UZ OVE JESENI LIMITIRANA KOLEKCIJA “BOROVA”“

Motivi narodne nošnje na obući
Objavljeno 18. rujna, 2020.

Limitirana kolekcija iz vukovarske tvrtke “Borovo” stiže u Vinkovce u povodu 55. Jeseni, nakon što su prethodne godine startasice ukrašene slavonskim motivima izazvale brojne pozitivne kritike i bile čestim “suvenirom” koji su turisti ponijeli iz slavonske ravnice. Borovo kućica bit će na Slavonskom sokaku, a uz modele s motivima jednakim onima na narodnim nošnjama koji su viđeni prošle godine, kolekcija je upotpunjena i dodatnim modelima i motivima. Tako su među novitetima motiv zlatoveza na startasicama i espadrilama, kao i zlatovez na crnoj i bijeloj boromini, ali i motiv golubice na bijelim i crnim popularnim borovskim tenisicama, kao i niska gumena ženska čizma za kišne jesenske dane koju krase dva nova motiva, pleter u zlatnoj i reklja u bijeloj boji. U “Borovu” pritom koriste prirodne materijale poput platna od stopostotnog pamuka i gume dobivene iz kaučuka, a svaki model u svom nastajanju prođe kroz 20-ak vrijednih ruku, što, na koncu, proizvod čini udobnim i unikatnim.

Ruža Tovilo, stručna suradnica u Odjelu marketinga “Borova”, dodavši kako će limitirana kolekcija put do ljubitelja slavonskim motiva, osim na Sokaku, naći i preko digitalnih medija, društvenih mreža i web-shopa.

Vinkovačkim jesenima i borovskim startasicama zajedničko je to što su i te popularne tenisice, jednako kao i narodne nošnje što se svake godine izvade iz škrinja kako bi se pokazale na najvećoj manifestaciji izvornog folklora, izrađene ručno. S.B.

Možda ste propustili...

LOKALNI ČELNICI ŽUPANJSKE POSAVINE:

I dalje računamo na naš Intervencijski plan

MOGUĆ OTKUP NAKON DESET GODINA

Dva ugovora za gradnju u ZMG-u Kolonija

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CIJEPLJENJE PROTIV GRIPE U VALPOVŠTINI

Velike gužve, malo cjepiva,
liječnici prijetili i vrijeđali je

2

NEMA STOKE, NEMA INTERVENCIJA

Četiri su veterinarske ambulante u Cvelferiji stavile ključ u bravu

3

ISTOK RH ŽELE PRIBLIŽITI NJEMAČKOM TRŽIŠTU

Blue planet snima film o ponudi Slavonije i Baranje