Regija
BELOMANASTIRSKO GRADSKO VIJEĆE

Proračun veći za 2,3 milijuna kuna
Objavljeno 17. rujna, 2020.
BELI MANASTIR

Belomanastirski vijećnici izglasali su na sjednici Gradskog vijeća druge ovogodišnje izmjene i dopune Odluke o proračunu. Rebalansom on je veći za 2,3 milijuna kuna, a osnovni razlog tome jest povećanje prihoda te odluka o povećanju sredstava za kupnju prve nekretnine.

- Predviđena sredstva za kupnju prve nekretnine iznosila su 120. 000 kuna, a budući da nam se javljaju nove mlade obitelji koje žele ovakvu potporu ukupni iznos povećali smo na 220.000 kuna – istaknuo je gradonačelnik Tomislav Rob, naglasivši kako se nada da će do kraja godine taj iznos još jednom uvećati. U gradsku će blagajnu ‘‘sjesti‘‘ i prihod od najma gradskih prostora, odnosno površina. Izmijenjena je odluka o hitnim mjerama potpore stanovništvu i pravnim subjektima na području jedinog baranjskog grada, donesena tijekom lockdowna, pa će od idućeg mjeseca poduzetnici ponovno morati plaćati najam.

- To ne bi trebao biti udar na njihov budžet, budući da će dolaskom hladnijeg vremena i ljetni vrtovi ugostiteljskih objekata biti zatvoreni. Osim toga, željeli bismo naplatiti najam prostorija u PEER centru, za koji postoji priličan interes. Riječ je, prije svega, o tvrtkama koje su povezane s gradnjom baranjskog dijela koridora 5C - objasnio je Rob te naglasio kako je u suštini zadovoljan izvršenjem proračuna u prvih šest mjeseci, jer su prihodi nešto veći od očekivanog, što je i dovelo do pozitivnog rebalansa.

Ipak, pravi rezultati bit će poznati tek krajem godine. Na sjednici Gradskog vijeća riječi je bilo i o, primjerice, stanju sigurnosti na području grada, izmjenama Prostornog plana, komunalnoj infrastrukturi, nabavi klavira za Umjetničku školu, utrošku proračunske pričuve, imenovanju novih članova…, a financijska izvješća podnijeli su direktori, odnosno predstavnici Baranjske čistoće, Baranjskog vodovoda, Poduzetničkog centra, Radija Baranje, Stanouprave i Turističke zajednice Baranje. I.Getto
Možda ste propustili...

BARANJSKA BICIKLIJADA

U subotu starta 8. Deer & Bike

OSNOVNA ŠKOLA DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA

Čestitka učenika za Dan planeta Zemlje

SUFINANCIRALO MINISTARSTVO SPORTA

Otvoren je višenamjenski teren NK-a Suhopolje

Najčitanije iz rubrike