Crna kronika
TRAGEDIJA U RADNIČKOJ ULICI U ĐURĐENOVCU

U požaru smrtno stradao 67-godišnji vlasnik kuće
Objavljeno 17. rujna, 2020.
Uzrok požara nije tehničke prirode, a sumnja se da ga je izazvao žar cigarete

ĐURĐENOVAC

Požar koji je izbio u kući u Radničkoj ulici u Đurđenovcu bio je koban za 67-godišnjeg muškarca. Do požara je došlo u srijedu navečer. Oko 21.40 susjedi su primijetili plamen koji dolazi iz kuće 67-godišnjaka, a koji je već zahvatio i dio krova. Odmah su obavijestili vatrogasce Dobrovoljnog vatrogasnog društva Šaptinovci, koji su na intervenciju izišli iz susjednog sela. Obavijest o požaru dobili su u 21.45 i trebalo im je manje od 10 minuta da stignu na požarište.


- Tko zna koliko je sve to tinjalo unutra. Primijetili smo vatru tek kada je već počela izbijati iz krova te kroz prozore i vrata - doznajemo od susjeda. Vatrogasci su, kažu, brzo došli i počeli vodom gasiti požar. Tada su i čuli njihove povike da je jedan čovjek unutra i da ne daje znakove života. Nakon iznošenja tijela iz kuće, požar u Radničkoj 12 brzo je ugašen.


I iz Županijskog centra 112 potvrđeno je kako su vatrogasci iz Šaptinovaca u jednoj od prostorija kuće pronašli beživotno tijelo 67-godišnjaka, a njegovu smrt konstatirao je liječnik iz hitne pomoći. Nakon vatrogasne intervencije, u jutarnjim je satima u četvrtak obavljen očevid protupožarnog inspektora. Kako doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske, uzrok požara nije tehničke prirode, a prema nalogu zamjenika državnog odvjetnika, tijelo 67-godišnjaka prevezeno je na Odjel patologije Kliničkog bolničkog centra Osijek gdje će biti obavljena obdukcija.

Od Đurđenovčana s kojima smo u četvrtak razgovarali doznajemo da je 67-godišnjak živio sam. Sumnjaju kako je tragedija nastala od žara s cigarete. "Vjerojatno je zaspao s cigaretom u ruci, čuli smo za vrijeme intervencija vatrogasaca da bi to mogao biti razlog", kaže nam jedan od susjeda iz Radničke ulice. Vatra je oštetila više prostorija u kući, a nagorio je i dio krova. Visina štete na kući doznat će se poslije, ali već sada se procjenjuje na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Magdalena Kunac/Milan Bugarić

Možda ste propustili...

GODINU I POL NAKON PLJAČKE

Uhićen pljačkaš 6 milijuna kuna

SUDARI I SLIJETANJA S CESTE DILJEM SLAVONIJE

Zbog neopreza vozača u više nesreća ozlijeđeno 11 osoba

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

Najčitanije iz rubrike