Sport
NAVIJANJE NA DALJINU

Dolazak novog trenera i
pobjeda nad Rijekom su
nas sve ponovno pokrenuli
Objavljeno 17. rujna, 2020.

Vezani članci

2. PRETKOLO EUROPSKE LIGE: TRENER BIJELO-PLAVIH PUN OPTIMIZMA

Osijek se u Gradskom vrtu nikoga ne boji

Tako blizu, a tako daleko bit će i večeras navijači Osijeka od svojih ljubimaca tijekom utakmice s Baselom. Susreti u europskim nogometnim natjecanjima i dalje se igraju bez nazočnosti navijača na tribinama, a zbog stroge UEFA-e i kako se ne bi riskirala kazna, ovaj put neće biti postavljen videozid u Wilsonovoj ulici, što je bio slučaj tijekom utakmice posljednjeg prošlosezonskog kola s Lokomotivom, ili u neposrednoj blizini poput prostora na pomoćnom igralištu, tzv. Speedwayu. Zbog epidemioloških mjera većeg organiziranog okupljanja navijača neće biti, susreti će se masovnije gledati uglavnom na terasama osječkih kafića u svim gradskim i prigradskim četvrtima. Najviše navijača večeras se očekuje u Tvrđi, gdje će biti postavljen videozid, pa će se utakmica moći pratiti s terasa svih pet kafića koji se nalaze na Trgu Svetog Trojstva. Dosta navijača pratit će utakmicu u neposrednoj blizini Gradskog vrta po kafićima u Divaltovoj ulici. I ovaj put za Osijek će se navijati i u cafe-baru Porto u Tenji. Tako je uvijek kada bijelo-plavi gostuju, a tako je nažalost i u posljednje vrijeme pod novim normalnim okolnostima, kada Osječani igraju domaće utakmice.

- Mislim kako su dolazak novog trenera i pobjeda nad Rijekom sigurno podigli igrače, ali i atmosferu među navijačima. Kao da smo se svi skupa ponovno pokrenuli. Zato večeras očekujem pobjedu - rekao je Milan Korman, navijač Osijeka i vlasnik CB Porta.

Dio navijača susret će gledati u toplini obiteljskog doma.

- Najvjerojatnije ćemo se okupiti kod prijatelja kod kuće. Što očekujem? Pobjedu u 90 minuta. Gradski vrt mora biti mjesto gdje nitko ne može biti favorit osim Osijeka - rekao je vjerni navijač osječkih nogometaša Samir Mazić Kobra.

Optimizam ne napušta ni pripadnike Kohorte, i to one najstarije generacije.

- Nažalost, nećemo moći biti na tribinama, ali utakmica će se gledati. Pobjeda nad Rijekom dala nam je krila. Očekujem stoga i večeras pobjedu i prolazak - rekao je Ivica Polih Ita, prekaljeni navijač, jedan od najiskusnijih "kohortaša".

Sličan broj "utakmica u nogama" ima i Zoran Varga, u navijačkim krugovima poznat kao "Zoki otrov". Za njega i njegovu obitelj ovo je veliki tjedan, a vjeruje da će se dobrom igrom i rezultatom uklopiti i nogometaši Osijeka.

- U subotu mi se udaje kći. Prolazak Osijeka bio bi lijep dar, ali i odličan uvod u veliki vikend za moju obitelj - rekao je Zoki, koji se kao i svi navijači Osijeka nada skorom povratku na tribine. K.Lacković
Najviše navijača večeras se očekuje u Tvrđi, gdje će biti postavljen videozid na Trgu Svetog Trojstva
Možda ste propustili...

SPLITSKI KLUB IMA NOVOG PREDSJEDNIKA

Iz Presoflex gradnje iz Požege na čelo Hajduka

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

Najčitanije iz rubrike