Crna kronika
KOD OROLIKA

Pod vlakom nastradalo deset ovaca
Objavljeno 16. rujna, 2020.
Neobična željeznička nesreća zbila se u utorak u večernjim satima na željezničkoj pruzi Vinkovci - Šid. Ozlijeđenih osoba, srećom, nije bilo, no zbog udara lokomotive usmrćeno je deset ovaca. Kako je priopćila Policijska uprava vukovarsko-srijemska, oko 20.30 sati na željezničkoj pruzi u blizini mjesta Orolik, lokomotiva bez priključnih vagona, kojom je upravljao 23-godišnjak, naletjela je na stado ovaca koje su bile na pruzi bez nadzora vlasnika. Tom prilikom, desetak je ovaca stradalo na mjestu udara, a na lokomotivi je, dodaje policija, nastupila materijalna šteta. O nezgodi slijedi izvješće nadležnom državnom odvjetništvu te vjerojatno podizanje odgovarajuće prijave protiv vlasnika ovaca.


Naleti vlakova na životinje nisu rijetkost u Hrvatskoj. Tako su u studenome 2016. u jednom danu na karlovačkom području zabilježena dva naleta lokomotive na životinje. Prvo je lokomotiva kod Draganiča naletjela na krdo konja, i usmrtila dva konja. Nekoliko sati kasnije, druga je lokomotiva kod Jastrebarskog naletjela i usmrtila nekoliko ovaca.
Mnogo je pozornosti izazvao nalet lokomotive koja je usmrtila lipicanca kod Starih Perkovaca, u siječnju 2019. godine. Pokazalo se kako je riječ o konju iz Državne ergele Đakovo kojeg je u Strizivojnu krajem prosinca 2018. dopremio Mirko Damjanović, ravnatelj ergele, a konja je jahao njegov sin. Kada je priča objavljena u medijima, nakon nekoliko dana Damjanović je podnio ostavku na mjesto šefa Državne ergele Đakovo. M.Bu.
Možda ste propustili...

NOVE ŽRTVE KIBERNETIČKIH KRIMINALACA

Lažne SMS poruke stajale ih tisuća eura

GODINU I POL NAKON PLJAČKE

Uhićen pljačkaš 6 milijuna kuna

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

2

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

3

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana