Regija
NOVCEM OD OTKAZANIH MANIFESTACIJA

Iznajmljivačima soba pomoć TZ-a
Objavljeno 16. rujna, 2020.
VIROVITICA - S obzirom na otkazivanje brojnih manifestacija zbog epidemije COVID-19 te posljedično smanjenog broja dolazaka i noćenja, Turistička zajednica Virovitice će novac predviđen za održavanja manifestacija koje su odlukama Stožera otkazane usmjeriti u provođenje plana potpora za iznajmljivače smještaja.

Sukladno Izmjenama i dopunama Programa rada i rebalansa financijskog plana Zajednice, plan obuhvaća nekoliko segmenta. Kako je sigurnost boravka turista ove godine osobito važna za odabir posjeta destinaciji, Turistička zajednica Virovitice je svim registriranim komercijalnim smještajnim objektima na području Virovitice financirala nabavu pamučnih maski sa znakom Dvorca Pejačević i natpisom "Pozdrav iz Virovitice".

Maske su namijenjene djelatnicima smještajnih objekata, ali i gostima kojima, uz zaštitu prilikom boravka, služe i kao suvenir koji mogu ponijeti i na taj način promovirati Viroviticu. Turistička zajednica financirat će i izradu web-stranica svih smještajnih objekata na području grada Virovitice, a već su tiskane i podijeljene Turističke karte Virovitice s obilježenim znamenitostima, servisnim informacijama te ugostiteljskim i smještajnim objektima. Bit će postavljena i nova smeđa signalizacija s obzirom na to da su izgrađeni novi turistički objekti. TZ za svako ostvareno noćenje u registriranom komercijalnom smještajnom objektu na području grada, u razdoblju od 15. rujna do 15. listopada, poklanja besplatnu ulaznicu za Dvorac Pejačević i Gradski muzej Virovitica i za navedenu akciju financira i promidžbenu kampanju pod nazivom "Doživite grad Pejačevića".

– Sredstva namijenjena manifestacijama otkazanim zbog nepovoljne epidemiološke situacije odlučili smo, u dogovoru s iznajmljivačima, iskoristiti tako da, ako već ne možemo financijski pomoći, pomognemo iznajmljivačima nabavom maski, dezinficijensa, financiranjem izrade web-stranica, promotivnom kampanjom i slično. Važno je naglasiti kako imamo u planu održati sve preostale manifestacije utvrđene Programom rada do kraja 2020. godine. Sve manifestacije će se prilagođavati eventualnim promjenama epidemiološke situacije i uputama i odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo – rekla je direktorica Turističke zajednice Katarina Đurđević. V.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike