Regija
PROJEKT ‘‘VAŠ DAR ZA PRAVU STVAR‘‘

Dva baranjska Crvena križa podijelila tone humanitarnih paketa i hrane
Objavljeno 17. rujna, 2020.
Paketi hrane ‘’Vaš dar za pravu stvar’’ u Belom Manastiru već se dijele, a uskoro će i u Dardi
BELI MANASTIR/DARDA - U prostorijama belomanastirskog GD-a Crvenog križa počela je podjela paketa hrane korisnicima prava na zajamčenu minimalnu naknadu Centra za socijalnu skrb.- Riječ je o projektu Hrvatskog Crvenog križa Pomoć socijalno ugroženim kućanstvima za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa u Hrvatskoj, paketima hrane ‘‘Vaš dar za pravu stvar‘‘ - objašnjava ravnatelj GD-a Crvenog križa Beli Manastir Damir Mendler, naglašavajući kako će na području cijele Hrvatske biti podijeljena 31.000 paketa prehrambenih namirnica za dvije i četiri osobe, koji sadrže sol, brašno, ulje, šećer, tjesteninu, juhe u vrećicama, riblje, odnosno mesne konzerve i slično. Projekt traje do 30. rujna, a nositelji rješenja o pravu na zajamčenu minimalnu naknadu s područja Belog Manastira po pakete mogu doći u prostorije GD-a od 10 do 14 sati, uz predočenje osobne iskaznice. "Korisnicima prava na zajamčenu minimalnu naknadu s područja općina Draž, Kneževi Vinogradi, Popovac, Čeminac i Jagodnjak paketi će biti dostavljeni", kaže Mendler.

Inače, belomanastirski GD CK od 9. travnja do jučer podijelio je više od 15 tisuća kilograma raznih humanitarnih paketa, od čega izdvajaju donacijske pakete Žito grupe, vrijedne oko 83.000 kuna. Mendler ističe da su u spomenutom razdoblju organizirali i tri akcije darivanja krvi tijekom kojih su prikupljene 134 doze krvi. Podsjeća i na projekt Zaželi, kroz koji skrbe o 424 osobe. Redovno ih obilazi 15-ak volontera i 59 gerontodomaćica.

S podjelom paketa iz istog projekta HCK ovih će dana početi i OD CK Darda.

- Čim iz Centra za socijalnu skrb stigne popis korisnika, počet ćemo s podjelom 788 paketa osobama iz općina Darda i Bilje - kaže prvi čovjek darđanskog CK Ivan Hodak, podsjećajući kako je i darđanski CK podijelio više od deset tona raznih humanitarnih i prehrambenih paketa.

Ivica Getto
15

milijuna kuna vrijedan je centar koji bi gradio darđanski Crveni križ, i u njemu sjedinio brojne socijalne usluge
Ostat će bez novca zbog sporog interneta?
Darđanski CK izradio je projektnu dokumentaciju za moderni centar u kojemu bi sjedinili brojne socijalne usluge, među kojima i pučku kuhinju. Za buduće zdanje, vrijedno 15 milijuna kuna, kupljen je i plac u Dardi. Novac su planirali namaknuti preko natječaja Ministarstva regionalnog razvoja. No zapeli su na “najbržem prstu”. “Prijavili smo se u četvrtoj sekundi, ali smo već tada bili 84. po redu, zbog sporog interneta”, žali se Hodak, dodajući kako bi se takvi natječaji trebali razdvojiti za nerazvijenija područja kakva je Baranja i njoj slične regije te ona razvijenija. Imaju informaciju da će novac podijeliti prvih 50 prijavitelja, ali nada još uvijek živi. Ako ne posredovanjem ovoga, onda nekog drugog natječaja.
Možda ste propustili...

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

ISPRED KKD-A "IVANA BRLIĆ-MAŽURANIĆ"

Na šetalištu motivi iz Ivanina “Srca od licitara”

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

Najčitanije iz rubrike