Osijek
MILENI I SVILENI

400 kilometara na biciklima za Dom na Vinkovačkoj
Objavljeno 16. rujna, 2020.
Neumorni biciklističko-filantropski dvojac uključio se u kampanju "(Ž)bicom do trice"

Poznati osječki biciklističko-filantropski dvojac Igor Toman i Ivica Lenard, ili Mileni i Svileni, kako im tepaju prijatelji i znanci, u utorak se u sklopu humanitarne kampanje "(Ž)bicom do trice" zaputio u 24-satnu vožnju biciklima u dužini od 400 kilometara od Trga Ante Starčevića u Osijeku, preko Nacionalne i sveučilišne biblioteke u Zagrebu, sve do Delnica, kako bi prikupio sredstva za kupnju koša za Dom za odgoj djece i mladeži iz Osijeka.

Krenuli su točno u 18 sati, a njihov dolazak ispred zgrade NSB-a očekuje se u srijedu oko osam sati ujutro. Vozit će Podravskom magistralom, pa preko Bjelovara nastaviti prema Ivanić-Gradu, gdje bi im se trebali priključiti Ivica Kostelić, a nešto kasnije i Dubravko Šimenc.


Podršku kampanji najavili su i drugi poznati sportaši, umjetnici i zaljubljenici u sport i rekreaciju, a vožnja humanitarnog dvojca moći će se pratiti na društvenim mrežama spomenutih organizacija. U kampanju se još uvijek mogu uključiti svi zainteresirani pojedinci i organizacije koje bi otkupom odvezenih kilometara donirali financijska sredstva u skladu sa svojim mogućnostima. Filantropski dvojac na dug noćni put ispratili su članovi ove hvalevrijedne inicijative; Zaklada Slagalica, Zaklada Srce grada Osijeka, Volonterski centar Osijek i Lege za djecu superjunake.

- Cilj je dobar, cilj je human, i zbog toga se vrijedi potruditi i oznojiti. Nadam se da će nam vremenski uvjeti biti naklonjeni, uz kvarove, oni su jedino što nas može omesti - rekao je uoči puta Igor Toman, dok je njegov suputnik i kolega Ivica Lenard dodao da tijekom jutarnjih sati i prilikom svitanja zna biti kriznih situacija, ali se s njima znaju jako dobro nositi, jer su iza njih dvojice tisuće kilometara na biciklu.


Ono što posebno veseli jest činjenica da je i prije 20. rujna, do kada će trajati kampanja prikupljeno zacrtanih 17.000 kuna, pa iz Zaklade Slagalica najavljuju da će sav "višak" biti usmjeren u dodatnu opremu za sportsku dvoranu, a možda i kupnju još jednog koša, ako se prikupi dovoljno sredstava.
Iznos otkupljenih kilometara možete uplatiti na poseban račun Zaklade Slagalica broj HR7724020061500078713, kod Erste &Steiermerkische banke, s naznakom “(Ž)bicom do trice”, ili putem bar-kodova koji se nalaze na donatorskoj platformi doniraj.org.

Ivan Alilović

17

tisuća kuna prikupljeno je do sada u sklopu kampanje "Ž(b)icom do trice"
24

sata trajat će vožnja od Osijeka do Delnica u koju će se uključiti i Ivica Kostelić
Iza Igora Tomana i Ivice Lenarda desetci su tisuća kilometara prijeđenih na biciklu
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike