Crna kronika
ZBOG LABORATORIJA UHIĆEN OSJEČANIN

Kod kuće uzgojio 2,5 kilograma marihuane
Objavljeno 16. rujna, 2020.
OSIJEK - Osječka policija otkrila je još jedan improvizirani laboratorij za uzgoj marihuane. U ponedjeljak je, na temelju ishođenog naloga od nadležnog suda, pretražena obiteljska kuća 35-godišnjeg Osječanina, kod kojeg je ilegalni laboratorij bio u sklopu kuće. U laboratoriju su pronađene kontejnerske sadnice marihuane u visokoj fazi uzgoja visine do 160 centimetara, više vreća cvjetova i listova marihuane težine oko 2,5 kilograma, oko 160 stabljika marihuane s listovima i cvjetovima dužine do 150 centimetara u fazi sušenja.


U opremanje laboratorija utrošena su nemala financijska sredstva. Očevidom policajaca utvrđeno je kako je laboratorij izgrađen kao plastenik opremljen ventilatorima, sustavom za navodnjavanje reguliranim tajmerom, kontrolom vlage i temperature te drugim uređajima za intenzivni uzgoj. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama 35-godišnjak je uhićen dok su marihuana, kao i laboratorij, zaplijenjeni. Uhićeni muškarac prijavljen je nadležnom državnom odvjetništvu.
Tijekom prvih osam mjeseci 2020. godine policija PU osječko-baranjske ukupno je imala 177 zapljena različitih vrsta droga, od kojih možemo istaknuti 17 zapljena droge tipa amfetamin u ukupnoj količini većoj od 1,8 kilograma, kao i 121 zapljenu droge tipa marihuana u ukupnoj težini od oko sedam kilograma, a u što ne ulazi i jučerašnja zapljena marihuane od oko 2,5 kilograma. S.Lacić
Možda ste propustili...

INTERVENCIJA VATROGASACA U ALJMAŠU

Požar na pomoćnoj zgradi župnog ureda

GODINU I POL NAKON PLJAČKE

Uhićen pljačkaš 6 milijuna kuna

Najčitanije iz rubrike