Sport
3. PRETKOLO LP-A

Mamić želi ponoviti Bjelicu
Objavljeno 16. rujna, 2020.
U dobrom ozračju, nakon trijumfa na Poljudu nad Hajdukom (1:2), nogometaši Dinama otputovali su u Budimpeštu gdje će večeras u 19 sati na Groupama Areni protiv Ferencvarosa odigrati susret 3. pretkola Lige prvaka. S mađarskim su prvakom “modri” u ovoj fazi natjecanja igrali i prošle godine. U dvije utakmice, sastav kojeg je tada vodio današnji trener Osijeka Nenad Bjelica, prvo je na Maksimiru remizirao 1:1, da bi potom u uzvratu u Budimpešti slavili s uvjerljivih 4:0 te se tako plasirali u play-off Lige prvaka. Uspije li to DInamo i ove godine doći će na korak do plasmana u elitne skupine Lige prvaka, ali bi već tada osigurali nastup u skupinama Europske lige. Stoga je jasno kako je ova utakmica od velike važnosti. Za Dinamovu momčad, ali i za “modru” blagajnu.

- Sigurno je u ovom dijelu sezone ovo najvažnija utakmica, iako je svaka važna, svaka utakmica za nas je Liga prvaka, jer kroz hrvatsko prvenstvo dobivamo priliku plasirati se u nju. Zato je prva sljedeća utakmica najvažnija, poslije nje doći će još jedna važnija. Zna se pri tome naš cilj, želimo dobiti, ići u play-off Lige prvaka i tražiti šansu za ulazak u grupu. Ekipa je u dobrom stanju, u dobrom raspoloženju i siguran sam da imamo kvalitete i snage da pružimo dobru igru i plasiramo se u play-off - rekao je trener Dinama Zoran Mamić, koji cijeni suparnika kojeg s klupe, kao i prošle godine, vodi nekadašnji ukrajinski reprezentativac Sergej Rebrov.

- Radi se o dobroj ekipi koja radi sjajne rezultate, izbacili su dva neugodna i vrlo dobra protivnika, Djurgarden i Celtic, u prvenstvu izgledaju dobro, imaju puno vrlina, a mi im tražimo i neke mane preko kojih ćemo tražiti svoje prilike - rekao je Zoran Mamić.

Prođe li Dinamo Ferencvaros sastat će se, u play-offu Lige prvaka, s boljim iz susreta azerbajdžanskog Qarabaga i norveškog Moldea. Taj susret počinje također u 19 sati, kao i susret u Budimpešti.
K.Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike