Osijek
DONACIJA TVRTKE ALTICOM KBC-U

Oprali prozore na Pedijatriji
Objavljeno 16. rujna, 2020.
Za pranje 50-ak četvornih metara staklenih površina ekipi penjača trebalo je oko sat i pol

Kada su u Osijeku građene zgrade poput „Maternite", odnosno zgrade Ginekologije i Pedijatarije u Kliničkom bolničkom centru Osijek ili Studentskog centra na Vukovarskoj ulici, čini se da je malo tko razmišljao o održavanju staklenih dijelova fasade. Tako je danas jedini način da se ti prozori operu angažman profesionalnih alpinista i ljudi kojima je penjanje ili climbing svakodnevica. Jedan od njih je i Dejan Ećimović, profesionalni penjač i vlasnik tvrtke Alticom, koja se bavi upravo visinskim radovima i pranjem nedostupnih površina. Dejan je sa svojim kolegom Ivanom Ljubičićem u utorak osječkoj bolnici donirao pranje sjeverne strane zgrade Pedijatrije. Za pranje 50-ak četvornih metara staklenih površina ekipi penjača trebalo je oko sat i pol. Naime, Ivan Ljubičić, osim što svakodnevno trenira u svom sportskom penjačkom klubu Bastion Osijek, član je i Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS), pa mu je pranje staklenih stijena na visini od 20 metara, dok visi na konopu, zanemariva visina.

– Moram priznati da meni nije bilo svejedno ni gledati ih, a okupio se i velik broj djelatnika KBC-a, koje je zanimao ovaj penjačko-čistački pothvat. Ova sjeverna strana je posebno problematična jer su tu i ventilacijske cijevi i sama pristupačnost do prozora je izazovna. Iznimno smo zahvalni osječkoj tvrtki Alticom što nam je odlučila donirati nešto što zapravo nitko osim njih i ne može obaviti. Razlog zbog kojega smo željeli očistiti upravo ovaj sjeverni dio zgrade u koji je smještena Klinika za pedijatriju je preseljenje dječje kirurgije u zgradu Pedijatrije i moramo reći da se razlika vidi. Ipak, ovo nije prvi put da se prozori na ovom objektu peru, a isto je upravo tvrtka Alticom radila i prije nekoliko godina. No prozore bi zapravo na takvim objektima trebalo prati najmanje jednom godišnje, a ove je ekipa Alticoma, koja inače pere i staklenu fasadu Eurodoma, to obavila brzo i kvalitetno i doista smo im zahvalni na tome - komentirao je za naš list zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek, doc. dr. sc. Krunoslav Šego.

Recimo i kako je zgrada Maternite sagrađena 1982. godine, a u njoj se nalaze Klinika za ginekologiju i rodilište, Klinika za pedijatrija i od prije nekoliko godina Klinika za Neurologiju. N.Z.Eberhard
Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

GRAD NASTAVLJA ULAGATI U SPORTSKU INFRASTRUKTURU

Na Olimpiji sagrađena nova tribina i postavljene sjedalice

Najčitanije iz rubrike